Autor Tema: IV polje - Immum Coellli  (Pročitano 19512 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ena

 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 528
  • Pogledaj profil
IV polje - Immum Coellli
« poslato: април 29, 2010, 19:12:07 »
IV Polje - ‘’Imum Coeli – Dno neba, najtamnija tačka horoskopa"

Predstavlja porodično i kućno okruženje, ognjište, intimnu atmosferu.
Naše odnose sa porodicom, domovinom, kućom, zavičajem.
Porodične i lične tajne, skrivena znanja
Privatne poslove.
Majku
Nasleđe
Početak i kraj života
znanje: filozofsko, apstraktno, tradicionalno...
Našu porodicu, roditelje, korene, pretke. Psihološke korene
Dom koji ćete stvoriti
Naš privatni život
Nepokretnu imovinu I sve što je privatno vlasništvo.

Ovo je kuća završetaka: završnih godina života, završetaka svih stvari, posmrtne slave i mesta na kome ćete biti sahranjeni. Grob.

Odnosi se i na onog roditelja koji je na nas u detinjstvu više uticao, na naše subjektivno "ja" i na temelje na kojima gradimo svoj karakter

Uživanja, zadovoljstva, udobnosti, radosti, sreća, lagodnost, dokolica.
Ljubaznost i način ophođenja, druželjubivost.
 
Podzemna bogatstva i zakopane stvari. Kanale i jame
Proizvode zemlje, žetve.
Članstva
Bolesti stomaka
Oči
Reproduktivne sposobnosti
laktovi, prsa, grudni koš, trup.

Prirodni znak Rak (vladar Mesec).

U Horarnoj, elekcionoj i dr: Predstavlja mog oca; roditelje u globalu; Moje pretke; Moju nepokretnu imovinu (moja kuća, i moja kuća u Spaniji takođe pripada 4k iako je u inostranstvu), moj vocnjak na primer; Rudnik i ostale stvari ispod zemlje (npr. zakopano blago); Ishod ponekih stvari - kao na primer ishod suđenja (kakva ce presuda biti doneta recimo), u pitanju zdravlja ovde se nalaze prognoze; Cesto u slucajevima ubistva - može da  Pomogne i da opise lokaciju gde se nalazi leš; Grudi, pluca .Sever

Sve što se odnosi na korene naseg postojanja. Roditelji uopšte, obično otac. Babe i dede, preci. Očevina (nasledstvo od roditelja), kao i psihološki uticaj roditelja. Ova kuća takođe upravlja i skrivenim blagom i bogatstvom zemlje, kao što su rudnici i minerali, drago kamenje, ulje, bunari, snabdevanje vodom.

Lili kaze "profit iz utrobe Zemlje". Upravlja zemljištem, kvalitetom i prirodom terena (plodno, močvarno, šumsko, kamenito, neplodno...), kao i svim drugim objektima na njoj - samom kućom isto kao i emotivnim okruženjem. Zemljoradnja, poljoprivreda, kao i svako zanimanje koje se bavi obradom zemlje je pod uticajem ove kuće.

Harvi upucuje na nacionalizam, ideologiju koja predstavlja ljubav prema zemlji. Ovo se takođe može tumaciti kao patriotizam i jaku povezanost sa "korenima", tradicijom i istorijom. Predstavlja početak i kraj svih stvari, rano detinjstvo i iskustva koja dovode do nesvesnih emotivnih zivotnih iskustava, ranjivost u starijem dobu, proces smrti i sahrane. Upravlja smrću davljenjem.

U horarnoj: predstavlja pitačevog oca. Nekretnine koje se prodaju, sporazume o zakupu (podstanari su prikazani 6. kućom), granice kao i opise građevina i vrtova. U pitanjima o nestalim licima ili izgubljenim stvarima, 4. kuća opisuje mesto na kom se nalaze, ili u slucaju ubistva može pomoci u lociranju tela. Obicno se koristi da sagledamo "kraj materije" i Dzejkobsom smatra da derivatna cetvrta kuća od bilo koje kuce predstavlja zakljucak i kraj onoga što ta kuća predstavlja (tj. treca kuća pokazuje resavanje pitanja iz 12. kuce).

U mundanoj: zemlja i njeni vlasnici, oni koji rade na njoj, uslovi i proizvodi. Poljoprivreda i rudarstvo. Građevine i trziste nekretnina.
 Voters kaze: Saturn u IV može ukazati na manjak stanova. Pluton ukazuje na vandalizam ili kriminal povezan sa građevinskom industrijom. Jake aflikacije prema IV u kombinaciji sa Uranom, Neptunom ili Jupiterom ukazuju na gubitke nekretnina zbog oluja, poplava, zemljotresa.

Resursi nacije ispod zemlje - cevi za vodu, gasna industrija. Rafael primecuje: Uran je posebno loš uticaj koji donosi ozbiljne probleme sa vodom i uzrokuje rudarske katastrofe i eksplozije u javnim zgradama. Zlo je za vladu, donosi im teškoce - zemljište, rudnici i oporezivanje zemljišta verovatno će biti uzrok mnogih problema pod ovim uticajem. Grad i njegov gradonačelnik.
Pošto je suprotno 10. kući, ovde su svi protivnici vlade, kralja ili legitimne vlasti. U kartama rata, prikazuje svako mešto ili grad koji je napadnut.

U parnicama, sukobima, događajima: sve gorenavedeno, primenjeno na onog ko inicira akciju

U medicini: dojke, pluca, grudi. Povezanost sa smrću čini je losim pokazateljem.

Poslovno: gorenavedeno, odnosi se na kupca

Boje: crvena

Kvalitet: angularna, zenska, nocna. Mračna kuća, predstavlja skrivene stvari, ali pošto je uglovna ukazuje na pronalaženje izgubljenih stvari i ukazuje da one mogu biti nađene blizu kuce ili na njihovom uobičajenom mestu.

Pravac: sever

Srodne planete: Manilius je 4. kuću posmatrao kao Saturnov dvorac.Oboje se odnose na poreklo, zemlju, poljoprivredu, rudarstvo i smrt - to ukazuje na jos veću povezanost ovih stvari kada je Saturn povezan sa IV poljem, bilo da je polozen u njemu, bilo da je njegov vladar Kosignifikatori su Rak i Sunce. Lili kaže: "u natalima ili horarima, ova kuća predstavlja očeve, Sunce danju i Saturna nocu. Ako se Sunce nalazi ovde, ono nije loše, već pokazuje da je otac plemenit."

Imena: severni ugao, zemljin ugao, immum coeli (niska sredina neba), kuća roditelja.


Postoje 4 kuće u celom zodijaku koje su sudbinske, to su kardinalne, uglovne kuće i svaka od njih donosi ključni upliv na život natusa. Pored I kuće, sledeća u nizu koja ima tu snagu i važnost je IV kuća, jer je ona natus u prvobitnom obliku. Natus se kroz IV kuću rađa, kao osoba, biće koje je upravo ušlo u neku porodicu i duboko je povezano sa majkom koja predstavlja ono što se naziva porodicom. Mala beba jeste simbol prve porodice koje nastaje, bez toga nje nema – dete koje dođe u kuću, sam početak nečijeg života je i sam nastanak porodice za roditelje. Stoga, natus ulazi u porodicu i to ga prirodno determiniše. Determinacija porodice je ona koja daje sudbinu
natusu za čitav život – sve ostale kuće će kasnije nastatati od onoga u šta je natus ušao, ona je kao telo koje je natus dobio samim početkom života. Razlika između IV i I kuće je u tome što je natus i kuća onda kada on postane svesna ličnost, kada postane onaj koji je u stanju da donosi neke odluke. U osnovnom formalnom razmatranju, natus bi postao definisan kroz 1 u trenutku kada postane punoletan, kada je već formirana osoba koja ima svoje Ja; ali pre toga je samo deo porodice, za njega su odgovorni roditelji i porodica, duša je samo ušla u telo, to je inkarnirano Ja. Sva sudbina je genetski definisana kod natusa - on liči na svoje predke, ima njihove osobine, i stoga IV kuća koja je početak ali i kraj života jeste kvalitet od koga je on napravljen. Velika je sreća ako su roditelji kvalitetni, ako natus ulazi u dobru genetiku jer to daje podršku u onome što će dalje on stvoriti. Razmatrajući IV kuću govori se o porodici i postavlja se pitanje da li je to porodica u koju je natus ušao, ili je to ona porodica koju će on stvoriti sutra – jer to nije ista porodica. Natus dobija osnovu koja je definisana njegovom IV kućom – to je porodica u kojoj je on nastao, ali porodica koju će on stvoriti je četvrta kuća od VII – to je X kuća. Primarni cilj čoveka kao bića i jedinke je ono što je u X, čovek stvara svoju porodicu. Deseta kuća predstavlja ono što će natus stvoriti, I razlika koja će se primetiti između IV i X kuće je što je IV dom i porodica, sve što je natus dobio od svoje porodice, što obavezuje na određeni način da ima sličnu stvar i što već daje smer u kom će ići; ali on će stvoriti ili neće sopstvenu porodicu, a to je definisano prirodom X kuće. Drugim rečima, IV kuća je kao Južni čvor natusa - to je njegovo poreklo i to su njegovi preci, dok je X kuća priroda njegovih potomaka. U Mesecu postoje prošli
Mesec što je Južni mesečev čvor, mesto na kom je Mesec prošli put presekao ekliptiku, to je prošlost - IV kuća i mesto na kom natus ulazi; ali tamo gde će natus u budućnosti preseći ekliptiku to je uzlazni čvor, to je ono što je suprotno od Južnog čvora, što je suprotno od porodice u koju je ušao I IV kuće, što je X kuća. Sa partnerom kao osnovom da bi imao porodicu, natus stvara svoju priču u X kući; no konačno kako život ide, natus se vraća na ono od čega je sam napravljen. Stvorio je svoju porodicu, dao je mogućnost produženja vrste, dao je Severnom čvoru i X kući, i vraća se u ono od čega je nastao – IV je početak i kraj života, to je ozbiljna sudbina. To je druga kuća koja predstavlja sudbinu natusa, ona jako determiniše, iz nje se kreće i u nju se natus vraća. To je i grob u koji će čovek doći, u neku zemlju. U kolevci on je biće koje je vezano za majku, zavisno od porodice, ali  kreće iz IV i završava u njoj. Stoga je to seme, što svaki Mesec uvek jeste, seme je IV kuća a od kvaliteta semena zavisi šta će se dešavati tokom života
natusa. U međuvremenu natus će imati svoju ulogu u VII i X, treba stvoriti nešto. Stoga IV kuća je veoma sudbinska, ali nije sudbinski podržavajuća za samog natusa ukoliko I ide u IV jer I u IV je kao Mars u Raku, gde je u padu. Prirodno Mars voli da ide ka X da bi egzaltirao, da bi život bio snažan, i da bi energija natusa bila dobra. Međutim, ako se on vraća u IV kuću dolazi do smanjivanja te energije, koju eventualno dispozitor vladara Asc-a može da izvuče, ali I u IV nije prirodan tok, prirodno je da I ide u X, da natus prirodno nastavlja svoju porodicu i da se tako prirodno ostvaruje. Sa IV kućom se vidi između ostalog i slika kraja života – razlika između IV i VIII je što IV kuća ono što će natus videti u poslednjim trenucima svog života, šta će tada videti ili doživeti na samom kraju – poslednji sekund se vidi kroz vrh IV kuće; ali prvi ulaz u VIII je nešto sasvim drugo – to je početak njegove smrti. Drugim rečima, kvalitet je definisan I determinisan telom natusa, porodicom i genetikom. Sve što je vezano za IV kuću, za znak Raka I za surotnu IV kući i znak Jarca je uvek pokazatelj genetske karme - stvari koje se nasleđuju od predaka. Razlikuju se bitno od onoga što se dobija preko I i VII jer ona sudbina koja ide preko IV je stvar genetike. Čovek ima neko telo – Južni čvor predstavlja bazično telo u genetskom smislu ono što su preci natusa, jer IV kuća koja je prirode Južnog čvora zato što je kraj života, početak ali i nastavak prošlog. Ono što je nastavak dalje je simbolizovano X kućom, ali konačno čovek se vraća u to telo, Južni čvor - duh je otišao, više nema bića, ostalo je samo telo. U IV kući koja je na dnu života nema se šta diskutovati – o njoj se ne misli, ona je osećaj koji postoji u čoveku, to je najintimnija kuća.

Predstavlja sve što je lično – predstavlja korene natusa, porodicu, familiju, kuću i najličniji deo u  omu, ali to o čemu se ne govori je izvor lične snage i to mora ostati unutar natusa. Vrlo je velika  sreća dobiti tu snagu od porodice, time je natus primarno determinisan. Sva sudbina koja se čoveku događa definisana je prvim danima njegovog života – sve sekundarne progresije se događaju u svega par meseci natusovog života, sve tercijarne progresije u prvih nekoliko godina. U osnovi čitav planetarni period prve četiri godine je definisan Mesecom i IV kućom, natus je ništa drugo nego IV kuća u samom startu od rođenja. Ona ličnost koja se vidi u I se ne vidi u bebi, ali njena priroda, sudbina I suština je vezana sa porodicom i IV – ona je samo vrh IV kuće, to će joj se događati što ima unutar toga. Postoji nekoliko delova natusa – najbolji deo je onaj koji daje najbolju podršku, ali on je najintimniji – podrška porodice i genetike, osećaja koji natus ima u sebi. Ako je tu oštećen i ako tu postoji problem, čoveku se energija gubi jer IV kuća prirodno urušava I kući u ne daje joj mogućnost da se razvija dalje. Porodica je primarna stvar iz koje čovek nastaje, i svako rešenje može doći odatle. Oni koji nemaju problem podrške od strane porodice nemaju ni druge veće probleme, jer dobra porodica već u početku daje dobro telo. Sudbina jednog čoveka je određena mnogo pre njegovog rođenja - genetikom, to je osnova. Ne
može se izmeniti apsolutno ništa po pitanju svoje porodice i svojih roditelja – taj posao je definitivno najteži. Gotovo sigurno se može reći da čovek ne može da uradi ništa na tom planu, osim ukoliko se ne prosvetli, ne razvije jako visoko stanje svesti. To podrazumeva osećaj sposobnosti da se bude blizak prema svakom kao prema svojoj majci ili ocu, svome rodu – to je realan odnos bliskog osećaja. Onaj ko ima dobru, snažnu IV kuću, on ima bliskost koju će uspostaviti sa nekim i problem će nestati, jer snažna četvorka daje mogućnost da natus bude realno intiman sa bilo kim, te se ne može imati problem ako je dobro u IV. Problem nastaje samo ako su preci natusa bili problematični – dobra IV je velika sreća, biti rođen u dobroj porodici determiniše sretnu sudbinu i natus će biti u stanju da svaki problem reši još pre nego što nastane, jednostavno osećajem bliskosti i jedinstva. To je ogromna vrednost, osećaj koji se živi, a svaki nemir iz prirode IV će se kao  u osnovnom momentu manifestovati na druge stvari – to bude nemir u glavi, u načinu razmišljanja i svim drugim stvarima; jer kroz natusa deluju samo preci, natus je kanal za predke, dovoljno je samo staviti čoveka u odgovarajuću temperature i iz njega deluje ovaj ili onaj predak. Jedan čovek izgleda u jednom trenutku ok, ali ako se pronađe
u okolnostima drugog tipa iz njega priča njegov deda ili pradeda ili neko treći, i sve je to definisano kvalitetom natusove IV kuće, njegove duše i predaka – čovek je kanal da kroz njega govore njegovi preci, sve dok nije potpuno budan. A kako bi bio potpuno budan morao bi osećati drugu osobu kao sebe, ne odvajati je već se povezati sa njom, što daje potpunu slobodu i snagu. Sve pre toga je sudbina predaka koju su ostavili, i sve što čovek sada stvara kao X kuću i rezultat života koji ide kroz genetiku. Čovek je biće koje ima poreklo i stvara potomke. U 95% slučajeva je natus određen genetikom, jedva 5% natus može sam reagovati i odlučivati, ali njegova primarna sudbinska uslovljenost je sudbina koju je dobio iz IV. Kvalitet koji čovek može razvijati kao biće u
jednom životu jeste koliko će ono što je porodica dala moći da učini finim, koliko će svoja osećanje bliskosti sa porodicom moći da ispuni jer ona moraju da budu fina. Početak (vrh) svake kuće je glasan, izražajan, dramatičan i jak, ali kako se ide ka kraju IV kuće osećaj se profinjuje. U prostoru se ide ka nečemu što je na kraju kuće, što se događa kasnije pri kraju života natusa, ali osećanjima na nešto što je dublje, sve dok ne dođe do onoga što je potpuno proziran osećaj – da su osećanja prema porodici, kao i prema bilo kome, toliko fina, da je čovek realno u stanju da voli. Taj dodir između IV i V je suštinski život, ali u osnovi potrebno je da čovek sa porodicom ima blizak osećaj, kako bi mogao biti kvalitetan u onome što stvara; jer koliko natus nije blizak sa svojom porodicom,  ni u delima neće biti kvalitetan, već će svojim potomcima ostaviti da rade – a radiće zapravo natus kroz njih dok će oni biti samo materijalni kanal. Stoga, potrebno je profiniti kao biće sopstveni osećaj, porodica je tu da se sa njima ostvari osećaj, kakvi god oni jesu. Ne treba osećaj definisati, već osećati da je natus jedno sa porodicom, to od njega čini kvalitetno biće jer iz tih osećanja nastaće misli. Misli nastaju iz osećanja, kao i namere natusa – kada se posmatraju horoskopi kriminalaca uvek će se videti da su to nezadovoljni ljudi koji imaju problem sa serijom 4, što je jedan od osnovnih preduslova jer misli opravdavaju ono što natus oseća. Loša genetika, loša IV kuća, loša misao i loša osnova odakle natus misli, sve to definiše čitavu frekvenciju - ovo je ono čime je potrebno baviti se kako bi natus mogao da stvara. Biće ima sposobnost upravo u ovoj kući jer se u nju vraća, šta ostaje od čoveka simbolom groba – IV kuća ostaje u dubljem smislu njegova duša, Mesec, osećaji koje je imao, odnosi koji se uspostavljaju – pre svega onaj blizak intiman odnos koji nosi unutar sebe koji je definisan odnosom sa sopstvenom proodicom; a taj odnos je definisao sve ostale odnose, jer ni jedan drugi odnos nije mogao da se odvija drugačije od sposobnosti da natus bude blizak. Tako i u smislu VII kuće i odnosa sa partnerom – natus ima partnera, ali koliko će to biti blisko, koliko je taj odnos jedno, u meri u kojoj je natus u stanju da se približi i da drugu osobu doživi osećajem, da doživi mir sa njom koji čini da su jedno, u toj meri je u stanju da svaki problem reši. U meri u kojoj osoba ima intelektualan stav, u toj meri nije u stanju da reši problem, jer osećaj bliskosti je onaj koji će stvoriti sve druge stvari I ona natusa čini višim bićem, srećnim, uspešnim, živom dušom. Konačno, natus korača ka V – ka plemenitosti, a kako bi došao do V on mora imati dobru IV kuću, i kako neko može da voli kroz V ako nema osećaj bliskosti – on može misliti da je tako ali će ta ljubav biti na tako lošim temeljima ako IV nije dobro, prvo taj blizak osećaj a tek potom ovo dolazi vrlo prirodno i snažno. I upravo je cela stvar u tome da je ono što je primarno dato kao determinisanost, što je porodica, to je upravo ono na čemu natus može najviše da uradi – samo
ne treba više gledati svoju porodicu, svoju zemlju i svoje okruženje kao neprijateljsko jer će natus tada imati probelem u drugim sferama života. Ne treba ništa posebno pričati o tim odnosima - da li natus voli svoju majku, i svoju zemlju jer se to vidi u duši, u vibraciji koju svaki pojednica nosi, i ona se ne može reći, nije izreciva već je vezana za osećaj koji je tiši; ako se krene u objašnjavanje onda tu postoji nešto što se krije, možda laže. Onaj osećaj koji se učini potpuno bliskim, da bi postojala bliskost mora se ući u šapat, odatle ide kvalitet svih drugih stvari, u tom nežnom i bliskom delu. Nežnost koja je preduslov za doživaljavanje ljubavi. Ali se na tome može raditi, to nije intelektualni proces već je samo potrebno usmeriti pažnju, to je proces koji je intiman, ono sa čime natus živi stalno. Iz IV kuće se može videti ne samo ono što je dato natusu realno kao intimna stvar sada, to je ono po čemu će on ostati zapamćen. Kada duša prolazi kroz život od VIII do I kuće, kroz nebeske kuće ono što nije na zemlji nego dole, onda je natusu X kuća dom (IV kuća) i to je ono što je ostalo i što se vidi, kaže se grob. Danas je X kuća ono što čoveka čini vidljivim, daje mu glavni imidž I sliku, ali IV kuća je ono po čemu će čovek ostati zapamćen nakon ovog života, jer je u obrnutom svemiru to X kuća. Kaže se da je to materijalni simbol i ostatak, i tu se vidi kakav će biti i šta je njegov doprinos, o svakom ostane neki utisak koji boravi. Pošto ta determinisanost jeste uslovljena i IV kućom, i vladarem IV, Mesecom, i Južnim čvorom koji je u prirodi IV kuće (on je i rupa u kojoj čovek završava, kao i mesto odakle dolazi - početak i kraj), znak Raka. Četvrta kuća opisuje spontanost, prirodno stanje, u svakom mundanom horoskopu priroda sama jeste IV kuća, i ako se kaže da čovek hoće biti u prirodi ili u skladu sa prirodom to znači živeti u skladu sa IV kućom. Život u prirodi i hodanje prirodom pomaže da se reši svaki problem koji je izražen kroz neudobno postavljenu priču iz IV. Četvrta kuća u principu ima prednost nad svim ostalim faktorima iz serije 4 jer je najintimnija i najličnija. Naravno, moguće je da natus nema ništa izraženo u IV već da se sve događa preko Južnog čvora, znaka Raka ili vladara IV kuće, to je moguće ali prva stvar koja se razmatra je sadržaj IV kuće.

Sledi pregled upliva različitih planeta preko IV kuće na nekoliko nivoa, ali isto to važi i ako nije planeta u IV, već u konjunkciji sa vladarem IV, Južnim čvorom, ili da je izuzetno snažno postavljeno iz znaka Raka u vrlo jakim aspektima (možda na nekom bitnom stepenu). Ona donosi onaj primarni upliv, ako nije primarni onda je sekundarni ili tercijarni, ali u svakom od tih upliva postoji po jedan predak – čiji je natus, kojim duhom je zaposednut, on je u telu, u fiziologiji, kod je tu, on je živ preko Severnog čvora, tu se stvara porodica. Dela natusa se opisuju, beleže se u potomcima natusa.

Sunce u IV: Ukoliko se u seriji IV nalazi Sunce uvek je logično da je porodica mesto okupljanja ljudi, u kome će postojati život, u kome je natus prirodno obdaren da ga nastavlja jer IV i V zajedno, baš kao otac I majka daju život, i prirodno biće tu ljubavi i topline. Ako je reč o nekom roditelju logičnije je da se ovde vidi uloga oca u toj porodici, kao nekoga ko je ostavio bitan utisak na natusa, ali je to nešto plemenito (ili su ostala dela koja je ostavio što će se videti iz aspekata i dispozicije). Kako natus ide za završavanju, kao dobro seme on se vraća u Sunce. Natus će biti poznat nakon smrti, jer je Sunce ostalo visoko gore kao da je u X kući, ostalo je nešto po čemu je natus značajan i poznat, možda i po nekim mračnim stvarima (što bi bilo iz konjunkcije sa nekom mračnom planetom). Sa Suncem u IV postoji opcija da će kasnije u životu
postati značajan i važan - posmatrati aspekte koji će dati detalje pozicije i dispozicije. Kraj života natusa je lep, uglavnom pozitivan I srećan, govori se o sigurnom nastavku porodice. Kuća kao takva jeste simbol porodice. Čovek koji ima kuću ima šta da ostavi, a Sunce u IV je već faktor da je natus vlasnik, on ima tendenciju da osniva dom – Sunce je budućnost Meseca baš kao što se IV završava u V te je sasvim logično da će imati i svoj stan. Kuća je gnezdo i simbol porodice koja se daje nasledno. Neki ljudi ne žele da imaju decu dok ne srede svoje stambeno pitanje, što je vrlo logično jer je kuća gnezdo u koje se mogu staviti nade. Ovo je često dobar pokazatelj da natus bude uspešan u zemlji u kojoj je rođen, ali kako god da je data priroda sa IV nikada ne treba otići iz nje zato što sa njom natus nije dobar, već načiniti da tu bude sve korektno. U suprotnom, sve je ostavljeno nekom drugom da završi i natus neće imati dobar kvalitet ni tamo gde bude bio. Ovo je kuća kvaliteta, gde god da je natus rođen treba da oplemeni, da ume iz glasnijeg da ide u tiše, pri kraju IV kuće je sve potpuno tiho i ako natus taj odnos ume da uspostavi, on će živeti kvalitetno, I tako će dobro i za sobom ostaviti.

Mesec u IV: Izvesno je da je sudbina natusa vezana za porodicu. Mesec je IV ali ovo nije u osnovi ni dobar ni loš pokazatelj - ne zna se dok se ne pogledaju aspekti i dispozicijaiako je jasno da je porodica, Mesec i duša natusa vezana za IV kuću – to on nema mogućnosti da promeni. Da li će nastaviti porodicu nije sigurno iz ovog aspekta jer Sunce govori o tome a ono je nastavak Meseca, kao što je V nastavak IV. Sa Mesecom u IV je potrebno gledati genetiku više nego sve ostalo. Potrebno je da se rešava taj primarni problem koji postoji, tako što će od jednog odnosa napraviti finiji i tiši, sve bliži odnos – ali to je prvi zadatak koji mora da obavi. Ako se sudi sa svojim roditeljima, ako ima neudobnu stvar na tom planu, nalazi se u vibraciji koja će na drugom ili trećem mestu u njegovom životu izazvati problem. Nema intelektualnih rasprava sa roditeljima, porodicom I bliskima, jer to nije intelektualnih kuća već kuća „od glasnijeg ka tišem“, sposobnost natusa da u komunikaciji sa nekim može da smanji glas i siđe do šapata, da odnos bude vrlo blizak. Sa Mesecom je ovde dato da je natus tu – ako je dobra priča kroz natusa ide dobro, majka donosi sretnu žensku priču koja je blagoslov genetike, kroz natusa živi neka žena, u startu postoji jedna prednost – bliskost koju je natus u stanju da uspostavi sa nekim ga čini vrednim kanalom sa univerzumom. Kroz natusa prolazi fina energija. Ako je Mesec opterećen sve što treba učiniti je da od glasnog ide ka tišem – nema intelektualnih rasprava, ne sme postojati težnja da se bude u pravu kada je porodica u pitanju.

Merkur u IV: Ako je u ovoj kući Merkur postavljen na harmoničan način natus će pronaći vrlo veliku bliskost sa nekim iz prodice (možda je to brat ili sestra), i to će omogućiti da natusov intelektualni potencijal bude sposoban da razume i oseti, on dobija kvalitet bliskosti, natusove reči mogu dodirnuti dušu. Selidbe su moguće, ne mora se raditi o dalekom selidbama ali izvesne su promene boravka. Svaki Merkur tu je dobar faktor ukoliko je harmonično postavljen, jer će ukazati da će biti jedno bolje sutra – jer je Merkur uvek iz serije III i ukazuje na ono što je sledeće. Može se posmatrati VI kuću što je treća od IV, kao sledeći dom. Pored svih ostalih stvari iz ovog aspekta se vidi jedan dinamizam, jedna živost. Ako je reč o genetici dobro postavljenog Merkura, sigurno jedno pametno biće prolazi kroz dušu natusa, bilo da je otac ili majka, možda su i oboje intelektualci koji su ostavili nešto dobro. Taj genetski intelekt koji je nasleđen se vidi kao dobra intuicija, tim Merkurom natus oseća, on nije samo to jer neko iz porodice daje dobar savet. Rečima se mogu značajno popraviti odnosi. Ukoliko je Merkur problematično postavljen
vrlo je važno ne biti naročito ispravan u porodičnom okruženju. Predak je stalno aktivan verbalno, stalno postoji kritika i mentalni nemir, u kući je haotično i svi govore u isti glas, preterano je glasno i nema mira koji je potreban. Stoga, svaki nastup intelektuale rasprave dovešće do nestabilnosti natusa, postoji kritike a stvari se uvek vraćaju na isto. To je varijanta da ljudi stalno kritikuju jedno drugo a ne mogu jedno bez drugog – Merkur ništa ne može da uradi i to stvara intelekt manje efikasnim, a osećanja stalno uznemirenim. Potrebno je samo da natus nauči da umiri svoje misli kako bi rešio probleme u komunikaciji. Ovo ukazuje I da će odnos sa partnerom (VII bilo ko - partner ili drugi ljudi) imati intelektualnu problematiku približavanja, jer natus ne ume da uspostavi blizak odnos sa bilo kim između I i VII do nivoa u kome se treba razumeti intelektualno; tada dolazi do rasprava i svađa, jer postoji neko ko zarad toga da je u pravu kvari emocije. Potrebno je primeniti sasvim drugačiji koncept, promeniti ih svojim postojanjem i osećajem bliskosti jer ništa racionalno nije u IV kući, sve je u osećaju. Kada se govori o samoj kući Merkur daje mnoge selidbe, ako je loše postavljen uz to ide i vrsta
nemira, kao da natus nikada ne stiče svoj dom. Svaki nemiran Merkur ne daje duši ono što je potrebno. Priroda koja se vidi iz IV kuće je i sve ono što najbliža okolina (kraj, zgrada) tu je i knjižara u blizini kuće, papirnica, pošta, pijaca, trgovina. Gde je Merkur uvek je dato ime nečemu – pogledati u kom je znaku Merkur; ako je u Lavu u IV ne zove li se ulica po imenu nekog kralja ili narodnog heroja. Merkur govori o imenu ili broju što je njegova osobenost da ima svoj inetelektualni zapis – hoće da ukaže na ime osobe koja je tu bitna. Ako je trigon sa Saturnom, možda je Ratko, jer on je taj koji je nešto bitan.

Venera u IV: Porodica je sa puno ljubavi sve ovo odgajila, to je veoma sretna stvar jer postoji ljubav u jednoj bliskosti, toplina. Natus ima osećaj za lepo, dom je uređen, ta toplina obećava da će sa partnerom postojati veoma dobar odnos, posebno ako je Venera dobro postavljena. Postoji mogućnost da je u pitanju porodica umetnika, da se sa ženske strane nasleđuju neke lepe osobine i da neka žena, češće majka ima kakvu dobru priču. U određenim slučajevima pretpostavka je da dom natusa može doći preko partnera jer dolazi iz ujedinjenja. Ovo je i dobar faktor za nastavljanje potomstva – neophodan je partner da bi sa njim stvarala porodica. Kraj života je sasvim fin, sa voljenom osobom, u miru. Ako je Venera vladar IX kuće ovo ukazuje da će natus živeti u inostranstvu na kraju života sa bračnim partnerom, jer je sve sadržano konačno u simbolu Venere, u kojoj živi sve što ima u Vagi i Biku, čime god ona vlada, dispozitor ukazuje drugim delom na no što je vezano za ovu priču. Venera je ovde jedan od sretnih faktora na svaki mogući način. Problematično postavljena Venera govori da postoji tendencija da je natus nastavak priče nezadovoljne majke, njene neispunjene ljubavi ili neke žene koja nije bila emotivno sretna. Najčešće, upravo to natus treba da ispravi - Venera će ući i pojaviće se nova jaka ljubav a zatim i neki bol, sve je to već sudbinski dato – samo tišinom je moguće približiti i isceliti bol koji ovde postoji. Ugrožena Venera je ljubav na pola puta – da li osoba biti ostavljena ili izgubiti, potrebno je raspitati se o genetici, gde je već ranije postojao sličan problem. Niko ne traži da se bude pametan već da se bude fin, samo se traži da od porodice koju natus ima nasledi mogućnost da on stvara novi život – to je veoma jednostavno i to svako može samo je potrebno da bude prirodan.

Mars u IV: Ovde je prisutno već veoma riskantno polje jer Mars je u IV prirodno u svom padu. To je slika predka koji je već nezadovoljan, svakako energija Marsa koja ide iz IV nije živa sada. Natus ništa svesno sa tom energijom ne radi već ga predak obavezuje. Vrlo je oštar i riskantan ovaj položaj - može biti grubo, postoje svađe u porodici, možda i razvod koji je već nastupio, u meri u kojoj je ovo opasnost, jer je ovo sudbina koja konačno ukazuje na vrlo dramatičen stvari. Osoba koja ima ovde Marsa mora biti neuporedivo oprezija, mora da energiju
oseća u stomaku i trebala bi trenirati stomačne mišiće, jer u protivnom ne vlada Marsom koji je mori iz stomaka. Ne vladati Marsom u stomaku i u IV je kao ne vladati Marsom u znaku Raka – on ne sme da se bori osim ako mu je dato da je dobar predak koji je opisan time. Ali minimalna je mogućnost da neko ko se latio mača ne pogreši – ko god je to radio u velikom je riziku. Kako je ovo pozicija krajnje riskantna život može biti nasilno završen, u krajnjoj liniji energijom se mora vladati – od grube ka potpuno prozirnoj i tihoj; ovo je zadatak natusa – on mora biti najsnažniji i najtiši, mora odkupiti sav bes i mržnju, i niko neće biti besan u prisustvu njegove energije jer će on uzeti sve. Ali on nema drugu opciju od te priče o Marsu „Ili ćeš biti Mars iz stomaka, iz dubine sebe ili će te Mars pojesti kao predak kojim natus ne vlada“. Mora se ovladati energijom predka, a da bi se to uradilo mora se biti snažan kao on i tiši nego bilo ko drugi. To je jaka moć za natusa ukoliko ovlada njom, ali je krajnji rizik ako je nema. Zadatak je ozbiljan. Potrebno je posmatrati
aspekte i dispozicije. Ljudi će kuće izgubiti, biće izbeglice jer su rođeni u zemlji ratnika. Požar i uništenje, opasnost za kuću, jer je Mars najopasniji za IV kuću, pa je i u dobroj poziciji nezgodan jer daje iznenadnu grubost i oštrinu, ogroman bes može postojati ovde ako osoba ne vlada time. Treba da može da razume najveći bes i treći svetski rat i da ume da ga opravda, da nikada nema negativan osećaj prema tome – jer ovo je osetljivo kao udar u stomak koji boli, ovo je grubo u mekano i ako natus tu nije snažan i nije u stanju da to podnese i razume onoga ko udara, u tom slučaju on ne vlada energijom, već energija vlada njim i ta energija je sudbina. Natus nema drugu mogućnost nego da vlada energijom potpuno iz najveće tišine.

Jupiter u IV: Na svaki način postoji dobra karma porodice, postoji nešto što štiti natusa.  Svaka slika sveca, prizivanja duhovnog i božanskog ovde dolazi potpuno lagano. Ovo je savršena startna osnova, iako natus često nije svestan svega dobrog što je dobio. Potrebno je posmatrati šta sve živi u tom Jupiteru (šta je u znaku Riba, i znaku Strelca, i dispozitorima, aspektima), ali kroz njega samog se vidi slika dobre porodice obrazovanih ljudi, moralnih u duši, postoji nešto svetlo. Porodica se logično nasleđuje, ovo je slika sa unucima na kraju života. Kuća je veća. Mogućnost da je osobi dato da duša bude spašena, da ode u inostranstvo i možda tamo završi život. Daje opštu sreću, moguć je život u inostranstvu - pogledati kakva je situacija sa IX kućom, i posebno XII kao četvrtom od IX, pa ako se to uklopilo da život može da bude tamo onda je ovaj Jupiter opis konačnog života u inostranstvu. I ako nije u inostranstvu ovde je kao da živi u izobilju, sretna dobra priča. Daće sreću i mudar savet, posebno ako je dobro povezano sa Blizancima – trigon Merkur ili vladar III, svesno ili nesvesno u porodici natusa postoji mudar duh koji ide uz natusa i daje dobar pravac. Čak i ako je loše aspektiran on ne može doneti dosta poteškoća. Problem sa Jupiterom je da li je on u stanju da realizuje sve što je bilo dato, s obzirom na uslove koje je imao, da li je sve to postigao šta je mogao jer je na pola puta – neki se
predak pita da li je stao na pola puta ili je možda mogao više (možda je postavio sebi cilj koji nije mogao privesti kraju). Svaki loš aspekt govori o nezavršenim stvarima – možda je to slika velike kuće nezavršene do kraja ali to nije previše težak znak. Vrlo važno je da je to konačno stanje  stvari I ako se dobro živi kroz ovog Jupitera, natus će biti zapamćen kao sretna osoba, vredna. Mišljenje ljudi menja za života i posle života – to je prirodno jer za života je X ono što drugi vide a posle toga bude IV, tu će se videti kako stvari stoje.

Saturn u IV: Ovde je mesto gde se on nerado nalazi, natusu se ne da se da se dalje nastavlja. Budućnost natusa je definisana prošlošću – kako će on stvoriti dalju stvar kada sve zavisi od gena, a natus i dalje ide istim putem kojim je i deda išao. Često je ovde sva vrsta tereta koja postoji unutar jedne porodice, tu su ljudi koji se grčevito drže tradicije ne gledajući budućnost, kao svaki nacionalista koji živi u prošlosti a ne u budućem, jer je tu negde zapetljan. Saturn i X kuća i znak Jarca bi trebali voditi u buduće, a ova osoba ne može ići napred jer živi u tom prošlom delu, u precima. Ovo je jedna od stvari koja daje osećaj nemanja i tegobe, postoji nemogućnost, jer neko je jako težak, neko je napustio život ili kuću, i sve su to teške stvari zbog kojih je natus toliko tužan da dalje teško ide. U njegovom osećanju boravi težina. Sve što je potrebno je da može da svu tugu prihvati na sebe i da niko drugi više ne može da bude tužan jer je on pokupio sve, jer mora da prihvati Saturna na Mesec. Ovo su geni umorni, ovo su gresi predaka, ovo je karma genetike koja je načinila greh u osnovi. Kuća je strara i mala, duša i porodica je umorna, nema se nečega dovoljno – potreban je odmor duši, opustiti i nikada se ne braniti jer ko god da dođe u odbrani će natus pogrešiti. Svaka odbrana će u vremenu pokazati svoje lice pri kraju života, branila se i nikada nije ništa prihvatila i ništa nije dobila i ostala je sama. Nije to sretno stanje i veliki je uspeh ako natus sa ovom kombinacijom ikada ostvari blizak odnos koji nikada neće biti hladan, jer u duši postoji jedna težina porekla koju je osoba dobila rođenjem – u odnosu sa nekom osobom će se pojaviti preseka. Ne treba biti previše pametan kada je u pitanju serija IV, već samo je potrebno osećati od najveće glasnoće do najtiše tišine. Ovo je kod, ako natus ne ovlada ovim osećajem da može da prihvati, može se tuširati hladnom
vodom i mora biti potpuno spokojan, imati osećaj da može da prihvati hladno, i da bude ok. Kada se taj osećaj prevaziđe moći će da prihvati sve one bolove koje kao malo dete nije mogao,
jer je u porodici od malena postojao bol i problem. Glavna stvar je načiniti blizak odnos koji će trajati do kraja; nema potrebe ništa ničim opravdavati jer će rezultat da se vidi na kraju. Nekada će ukazati da je kraj života dugotrajan i bolestan, baš kao što je i neki drugi odnos koji natus ima sa nekim takav, to živi u osećaju I frekvenciji. Treba biti udoban u hladnom. Načiniti da je u kući uredan odnos, ali ne hladan. Tuga mora da se zameni odmornim, opuštenim osećajem. Samo se ne sme intelekt ovde umešati jer ne može pomoći u životu, a ovo je suština života jer je to duša. Ovde će natus dobiti ono što nema ako se ne bude borio za to, ne treba da traži već da pusti da stvari same idu – jer Saturn traži suportno od Marsa, on je teret i težina koja sama ide. U zavisnosti od aspekta, dovoljno je da njegov dispozitor ima loš aspekt to je već greh predaka, natus njega treba da odradi i tada će biti slobodan. Preci žive u odnosu kao duh između partnera i natusa – ako želi da ovlada odnosom, natus mora ovladati precima – ići od najglasnijeg do najtišeg. U svakoj dobroj priči Saturn daje poziciju neke stare porodice koja se nasleđuje i stare kuće, nešto što već ima svoju budućnosti, a nastaviće se, ali to je onda dobra pozicija jer nije logično da je Saturn dobar sa IV, to je nešto što će se nastaviti i ako je dobro to će trajati. Daje sasvim posebnu vrednost unutrašnje sigurnosti i imanja svega zbog naslednih faktora. Kuća od dede, natus nastavlja da održava dobru tradiciju.

Uran u IV: Ovo je nešto što je vrlo netipično za njega, nije zato što je Uran u osnovi nemiran, to je budilnik iz sna, i unosi stalan stres – tako je i u kući, stalno je duša haotična. Potrebno je pogledati šta se događa: neko je pobegao od porodice i kuće, ali i sam natus ima tendenciju da u datom trenutku sve napusti i ode. Da li je jedan od roditelja otišao od kuće, razveo se – nemir, šok i stres od malih nogu izvesni su ovde. Za natusa je ovo pre stan nego kuća, jer je ovo zgrada u kojoj više ljudi živi. To je grad i urbana sredina. Da bi natus imao mir, potrebno je da ispuni simboliku Urana – moderno okruženje u kom živi, više računara u kući, stepenice, zgrada sa spratovima, poželjno je da gradu postoji aerodrom. Potrebno je da osoba ima mogućnost da primi prijatelje koji prolaze kroz grad, da živi na mestu koje je prometno – ne mora biti osećaj nepripadanja striktno već osećaj nečeg novog, mogućnost da se ide dalje. Uključen su radio i tv prijemnik, nešto non stop mora da se vrti u kući, i u najvećem miru nešto je aktivno. Ovde je mir samo u dinamizmu. Bliskost je vezana za jednu humanu bliskost prema svim ljudima, ovo može biti vrlo dobra osoba ali ona mora živeti na toj frekvenciji, mora biti krajnje moderna duša da bi bila ok, jer u protivnom ovde postoji jako mnogo stresa koji dolazi u život natusa. Stres nastupa u svakom lošem aspektu zbog roditeljske kuće. Poreklo može biti čudno – neko se umešao sa strane i deluje, neki čudan gen, jer ovo nije nešto uobičajeno – nije iz sfere do Saturna. Može ukazati na sasvim druge neobične stvari. Predak natusa, majka, baka ili neki drugi predak je sa nekim ruskim vojnikom bio pa se načinila neka genetika koja je ušla sa strane – ovo nije aspekt iz sfere Mesec/ Saturna. Sve ovo čini natusa drugačijim, daje mu osećaj da ne pripada domovini, zato mu je potreban ceo jedan grad, osećaj slobode, i treba ići u kosmopolitizam. Moguće su nagle selidbe, u svakoj lošoj slici drma se genetika. Ako se deda bunio protiv bake, nije bitno ko i zbog koga, ali nešto ruši kuću i porodicu, nečiji bes pada kao bomba iz aviona i taj nemir, stres ima tendenciju da to samo uruši. Treba imati dobrog Urana u IV, što nije laka stvar jer je to dinamizam, to su nagle stvari. Natus treba da nauči da pokupi sve nagle obrte. Kraj života može biti u saobraćaju, u stresu I nekoj čudnoj situaciji, može je život odvesti na mesto predka, može baš tu skončati, sigurno je potpuno čudno mesto i osećaj. Neko mora da otplati ovu genetiku, natus je dobio telo na kome treba nešto da se radi – a telo se oplemenjuje kako IV ide ka V, jer je toplemenitost i ljubav; ako se želi ići ka V to znači da treba ići od glasnijeg ka tišem, to je formula. Ako natus ima haos u IV ne treba to nikome pričati, to nikoga ne interesuje to je samo osećaj koji bi natus trebao umeti prihvatiti. O IV kući i poreklu se nikada ne priča, to je gubljenje vremena, kao i o osećanjima koja se žive non stop – što se više o njima priča to se ona manje žive, i više se događaju sudbine. Uran u vatrenom znaku može nagovestiti požar zbog instalacija, ali i to su manifestacije gena, neprihvatanja onog drugog koji je došao i predka koji mu nikada nije oprostio dolazak. Ali natus to sada može izmeniti.

Neptun u IV: Poreklo nije baš potpuno jasno i poznato, nešto je neobično jer i to dolazi sa  one strane. U meri u kojoj je dobro postavljeno natus ima nešto vrlo posebno: talenat – nešto što se može nazvati božjim darom. Duša natusa se inkarnirala u porodicu koja će podržati ono što je natus već nekad znao. Postoji neko u porodici ko se moli za natusa, ide neka dobra sila i kontakt sa nebom, neki duh koji ga voli i čuva. Taj talenat postoji u osećaju i on daje mogućnost da svojim osećajem natus može da leči – da li je ovo porodica lekara ili sveštenika – u svakom slučaju on je utelovljenje iscelitelja, jer nosi to u svom osećaju. Potrebno je da osoba živi pored vode, ili traži neko posebno mesto – možda vrlo udaljeno, čak i da je kuća u inostranstvu. Nešto ovde od samog početka nije uobičajeno, da li se zna ko su njeni preci, ko je otac? Potrebno je pogledati šta živi u tom Neptunu jer je ovo i slika usvojene dece ponekad. Osoba je došla odnekud i odlazi negde, i niko neće znati ni šta je bila ni gde je bila, a on ostavlja mit o sebi. Ne
zna se ni gde je grob, možda je završila svoj život u moru. U meri u kojoj je Neptun loše postavljen, postoje nesigurnosti i strahovi u duši, poplave se pojavljuju, laž i prevare, natus je loš zbog straha koji nosi u sebi. Nešto je od samog starta trulo u toj porodici, porodična tajna – postoje kućni duhovi. Primarno je to duh predka, razmišljati o baki sa ženske strane koja je ostavila svoj bitan pečat na natusa.

Pluton u IV: Pluton u genetici vuče Mesec dole, i to je znak pada Meseca. Vrlo je daleka stvar uglavnom, kao sa Marsom pa čak i jače. Nema druge opcije osim da potpuno vlada tom energijom iz sebe, jer u porodici postoji karma ubistva – već u samoj kući u koju ulazi natus, neko je ranije umro ili je obešen i sakriven u dvorištu. Brojne su mračne tajne ispod zemlje jer je i sam Pluton ispod zemlje. U nekom podrumu postoji sve to zakopano, sakriveno. To su znaci predaka natusa, znaci da su oni nekada nekome naudili, i sve dok neko ne bude prihvatio sve to i iscelio sve što treba da bude isceljeno. Ova osoba potencijalno u svojoj duši ima moć da isceljuje, ali mora biti dorastao tome – ako on isceljuje on je samo onaj kod koga dolaze stvari na naplatu, onih ljudi koje je ranio njegov predak. Ovo je slika svih mundanih nesreća i izbeglištva. Nikada se niko ne sme žaliti na svoju IV kuću jer to je kuća tišine, a sve što postoji u njoj treba dovesti u tišinu, jer ona je intimna. Potrebno je učiniti bliskost sa bilo kim jer svako žaljenje na
roditelje, na zemlju u kojoj natus živi, na uslove života je znak da nesvesno osoba evocira prošle
događaje. Ne treba se žaliti na okolnosti u kojima natus živi već samo osećajem sve to profiniti.


« Poslednja izmena: април 29, 2010, 21:33:27 Ena »

Van mreže hello

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 246
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #1 poslato: мај 29, 2010, 19:04:39 »
ako mi je vladar IV Mo u jarcu  u 9 - i to drugom delu 9e
i IV je i grob  ;D

kolike su sanse da budem sahranjena u inostranstvu?

iako zbog izgnanog vladara u 9 - navodno ne bi valjalo da zivim tamo
uz to i sam vladar vrha 9 Ju je izgnan  >:(

(vladar drugog dela 4e je u 4 i u sedistu)

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #2 poslato: мај 30, 2010, 09:14:30 »
Meni sa IC nalazi na tački egzaltacije VE, na 27* Riba, a vladari su NE 0 ASC 0 SO i JU u Aq, koji je sa njima 60.

Od roditelja sam nasledila dar i ljubav prema umetnosti, ali koji je kod mene podignut na kub.
Tata je bio muzičar, svirao je bubnjeve i gitaru, jako lepo peva ( Bik je ), mama lepo slika, kao i njen brat blizanac, a ja sam sve u jednom, muzika, slikarstvo, umetnička duša u potpunosti!

Kako mi je vladar 4 kuće NE 0 SO i ASC, jako sam vezana za porodicu, naročito za tatu ( SO ) ali se često osetim kao da sam prinudjena da stalno o njima brinem. Pošto mi je SO istovremeno vladar 9 p. i nalazi se u 12 p. verujem da ću jednog dana otići daleko. :) :)

Van mreže margo

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.955
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #3 poslato: мај 30, 2010, 09:20:52 »
Pošto mi je SO istovremeno vladar 9 p. i nalazi se u 12 p. verujem da ću jednog dana otići daleko. :) :)

...i pisaces nam lepe razglednice odande a ponekad samo svracati ovamo :-*

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #4 poslato: мај 30, 2010, 09:22:52 »
ako mi je vladar IV Mo u jarcu  u 9 - i to drugom delu 9e
i IV je i grob  ;D

kolike su sanse da budem sahranjena u inostranstvu?

iako zbog izgnanog vladara u 9 - navodno ne bi valjalo da zivim tamo
uz to i sam vladar vrha 9 Ju je izgnan  >:(

(vladar drugog dela 4e je u 4 i u sedistu)

Pa imaš SO u 4 p. a imaš i MO 120 JU. JU je prirodni vladar 9 p.
Misliš zato što je JU u Vi da ne bi trebalo da živiš u inostranstvu?

Da, inače SA sve otežava, a kako je tebi MO u Jarcu, treba gledati i njega, a on je u dobrom dostojanstvu, u Devici.
Možda je to ipak samo sa nekim preprekama, ili tek u kasnijim godinama života, zbog nekog posla?

Van mreže margo

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.955
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #5 poslato: мај 30, 2010, 09:23:42 »
Meni je 4 polje centralno interesovanje u zivotu, i vrlo mi se dopadaju opisi koje je Ena stavila za SO i NE u 4 :) jerbo sam sad opet u fazi u kojoj najvise volim i biti, kada volim gledati sve kroz NE naocare...

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #6 poslato: мај 30, 2010, 09:30:24 »
Pošto mi je SO istovremeno vladar 9 p. i nalazi se u 12 p. verujem da ću jednog dana otići daleko. :) :)

...i pisaces nam lepe razglednice odande a ponekad samo svracati ovamo :-*

Joj, kako bi to bilo dobro... :)
Ali, opet, vladar 4 p. na ASC verovatno govori o jakoj vezanosti sa svoju domovinu i kuću...ne znam kako bih bez toga...  :(

Van mreže MARKO

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.245
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #7 poslato: мај 30, 2010, 11:02:11 »
Ako 4p opisuje i prve i poslednje godine života, nigde nisam našao na koji broj godina se misli, verujem da nije striktno ali ovo svako može da shvati prema sopstvenim željama ili nekom kriterijumu, dakle :

- prevegodine života - koliko je to u godinama ?
- poslednje godine života - koliko je to godina ?

Bolje biti malo lud, nego malo pametan....    Ne ispravljaj krive Drine možeš doći do istine....

Van mreže hello

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 246
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #8 poslato: мај 30, 2010, 11:33:50 »


Pa imaš SO u 4 p. a imaš i MO 120 JU. JU je prirodni vladar 9 p.
Misliš zato što je JU u Vi da ne bi trebalo da živiš u inostranstvu?

Da, inače SA sve otežava, a kako je tebi MO u Jarcu, treba gledati i njega, a on je u dobrom dostojanstvu, u Devici.
Možda je to ipak samo sa nekim preprekama, ili tek u kasnijim godinama života, zbog nekog posla?

JU mi je vladar 9 - zadnjim stepenom  ;D
u devici je - znaci inostranstvo je vec samo po sebi u izgonu   >:(

e sad rekli su mi da kako vladar 4 odlazeci u 9 tj inostranstvo - upravo tu biva u izgonu - plus 180 sa Me iz 4 - sto bi bilo ko neko kajanje ako bi i otisla tamo :S


a ti za JU u 6 nije mi frka  ;D

iako ova moja Ve je pod istim dispozitorom ko oba vladara 9 - ne verujem da bi bilo puno drugacije  ;D

a So u 4 - nekako mi se bas vezuje za dom - il neki samo moj dom u drugoj polovini zivota - ali opet u domovini ?

jer So i nema neke veze sa Ju i SA u devici?

Van mreže Milica

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.328
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #9 poslato: мај 31, 2010, 00:05:23 »
Hj, hello, a u kojoj ti državi živiš?

Van mreže Tajna

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.990
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #10 poslato: мај 31, 2010, 04:22:38 »
Hello, tek sad kapiram da si ti na Madagaskaru... Pisi malo, kako je, sta se desava, kakav je zivot,...? Oduvek sam zelela da posetim Madagaskar. Divota... ;)

Van mreže hello

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 246
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #11 poslato: мај 31, 2010, 09:34:10 »
aaaaaaa hehehe

nije madagaskar  ;D - to je samo onako - prevelik izbor zastava bio  ;D menjat cu je opet  ;D

ex-Yu sam  ;D

nisam nikad zivela vani  >:( 

Van mreže neko

 • Sr. Member
 • ****
 • Poruke: 724
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #12 poslato: мај 31, 2010, 14:45:03 »
Ja nerazumem zasto ja do sada vec nisam negde preko-daleko i to preko vode ili pored vode >:(

Van mreže Tajna

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.990
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #13 poslato: мај 31, 2010, 14:52:17 »
aaaaaaa hehehe

nije madagaskar  ;D - to je samo onako - prevelik izbor zastava bio  ;D menjat cu je opet  ;D

ex-Yu sam  ;D

nisam nikad zivela vani  >:(

Pa i mislila sam da si iz Slovenije, samo si me malo zbunila ovom zastavom.  ???

Van mreže hello

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 246
  • Pogledaj profil
Odg: IV polje - Immum Coellli
« Odgovor #14 poslato: мај 31, 2010, 15:06:10 »
nije ni slovenija  ;D

sarajevo je  ;D