Autor Tema: PROGRESIVNI KOMPOZITNI HOROSKOP  (Pročitano 237 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mne

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 11.362
    • Pogledaj profil
    • Astrologija kriminala
PROGRESIVNI KOMPOZITNI HOROSKOP
« poslato: септембар 03, 2016, 11:32:18 »
Progresije se također mogu koristiti kako bi se pratilo kretanje veze kroz vreme. Radio sam sa raznim tehnikama na ovome, uglavnom značajne tranzite prema kompozitnoj karti ili tranzite prema karti 'vreme-mesto'. Kompozitna karta, koja je izvedena iz kalkulacija bliskih srednjih tačaka dva seta natalnih planeta i uglova, ne postoji niti u vremenu niti u prostoru, pa se, stoga, ne može pronaći u efemeridama. S druge strane, karta 'vreme-mesto', koja je također poznata kao Dejvison, računata je uzimanjem srednih tačaka između dve natalne latitude i longitude i srednjeg datuma i vremena između dva rođendana. Ovaj horoskop postoji u vremenu i prostoru, pa se lako može pretpostaviti da tranziti u odnosu na njega mogu biti pouzdaniji nego u odnosu na veštački izveden kompozitni horoskop. Ipak, moje je iskustvo upravo obrnuto. Pronašao sam da tranziti prema kompozitnoj karti aktiviraju promenu u vezi kada nastupe zajedničke (odnosne) progresije.

Da biste proizveli progresivnu kompozitnu kartu, morate prvo progresirati dve natalne karte, pa onda proizvesti kompozitnu kartu iz dve progresivne karte. Koristio sam ovu tehniku sa sekundarnim, tercijarnim i minornim progresijama i našao da isti nivoi realnosti povezani sa tri različite progresivne računice u natalo jednako rade kada se primene na odnose. Promena mentalne dimenzije odnosa može se videti kroz minornu progresivnu kompozitnu kartu. Fizičke i strukturalne mutacije kroz koje prolazi odnos otkrivene su u sekundarnoj progresivnoj kompozitnoj karti.

U poređenju sa progresivnom natalnom kalkulacijom, planetarno kretanje u progresivnoj kompozitnoj karti je identično. Na primer, sekundarni progresivni Mesec kreće se oko jedan stepen za mesec, a sekundarno progresivno kompozitno Sunce kreće se oko jedan stepen za godinu.

Podeliću sa vama lični primer iz mog života. Kada smo moja bivša žena (koja ima natalno SO180UR) i ja živeli u Sijetlu 1986. i oboje tamo bili godinama, ona je iznenada objavila jednog februarskog dana, vrativši se sa odmora na Havajima, da će se tamo preseliti! Samnom ili bez mene! Naravno, u našoj sekundarnoj progresivnoj kompozitnoj karti (fizičke/strukturalne promene), računatoj za dan kada smo krenuli avionom, dok je naš auto bio ukrcan na okeanski teretni brod, imali smo partilnu konjukciju Sunca i Merkura na 21°03 Cap i oba u partilnoj opoziciji sa Uranom na 21°03 Can u progresivnoj kompozitnoj karti!

Sekundarni progresivni kompozitni Mesec, kasno u drugom dekanatu Ovna, također se kretao ka poziciji da napravi progresivni kardinalni veliki krst, sa progresivnim Neptunom u Vagi koji se punio u četvrtom uglu. Nije potrebno reći da je ostatak godine bio prilično naopak za nas, pošto smo živeli na Havajima samo pet meseci, a zatim odseli kod prijatelja u Severnom Ajdahu. Onda sam ja otišao na put po Zapadnim državama na mesec dana, tražeći sledeće mesto gde bismo živeli (zaustavivši se u Napi, Kalifornija), zatim smo otišli u Indiju i, konačno, iscrpljeni, ponovo smo se smestili nekih sedam meseci kasnije. Ukoliko vidite par sa nadolazećim dinamičnim (0/90/180) sekundarnim progresivnim kompozitnim aspektima među planetama u kardinalnim znacima, ili planetama u angularnim kućama, možete biti gotovo sigurni da će veza pretpeti neku vrstu strukturalne promene.

~ Astrološke Progresije, Robert P. Blaschke