Autor Tema: Treća kuća (Steven Forrest)  (Pročitano 1509 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mjesečina

 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 465
  • Pogledaj profil
Treća kuća (Steven Forrest)
« poslato: јун 28, 2010, 22:29:49 »
TREĆA KUĆA


Tradiconalni naziv: Kuća komunikacije
Odgovarajući znak: Blizanci
Povezna planeta: Merkur

Oblast

• Skupljanje informacija
• Dijeljenje informacija
• Jasna, točna i nepristrana opažanja

Uspješno svladana:

• Spremnost na dopuštanje perceptivne dvosmislenosti i neodređenosti
• Sposobnost istraživanja svijeta oko sebe radi verbalnih ili intelektualnih informacija

Neuspješno svladana:

• Poriv za zaštitom zadanog koncepta svijeta, obrambenost, intelektualiziranje i verbalno pretjerivanje
• Raspršena i nefokusirana znatiželja koja vodi do kroničnog gubljenja vremena i neorganizacije
Govorenje, podučavanje i pisanje – ove tri aktivnosti tradicionalno su povezane sa trećom kućom. To je točno, ali oblast ove kuće daleko je šira. Svaki puta kada izražavamo misao ili osjećaj na način da ih druga osoba može dekodirati ili razumjeti, aktivirali smo sklop naše treće kuće. Geste, znakoviti pogledi, govor tijela – izrazi su koji čine oblast treće kuće jednako koliko i riječi. A sve to zajedno pokriva tek polovicu njenog područja.

Komunikacija je dvosmjeran proces. Treća kuća odnosi se i na slušanje, također. Kao i na čitanje i učenje. Ipak, riječi nam nisu ovdje uvijek potrebne. Nebo komunicira sa nama svojom modrinom.  Noć komunicira tamom. Svijet preplavljuje naša osjetila beskrajnom navalom informacija. I sve ih ''čujemo''.

Kuća komunikacije? Da, ali taj nas naziv može dovesti u zabludu. Previše je ograničen. Nazovimo je kućom percepcije, imajući uvijek na umu da percepcija ide u dva smjera : prikupljamo informacije iz okoline, a potom ih odašiljemo natrag. Dva su procesa : zamjećujemo i činimo naša opažanja zamjedbenima drugim ljudima. Oba procesa ključna su za ovu treću fazu simbolizma III.polja. Oba moraju biti razvijena kako bismo uspješno upravljali područjem III.polja.


Uzmimo za primjer osobu koja svugdje vidi konflikt. Njene su riječi bombastične i suprotstavljajuće, uvijek prezentirane kao argumenti, čak i kada ne postoji neslaganje. Zašto? Možda ima Mars u trećem polju ili planete u Ovnu ondje.

Neka druga osoba može biti ljutita kao stršljen, ali ako se u ovom dijelu njene karte smjestila Venera, čak i te eksplozivne energije izađu umekšane. Biraju se ljubazne riječi, balansirane. Možda čak i manipulativne, dodvoravajuće. Izražavanje naklonosti i podrške ovoj je osobi lako. Njeni odabiri u donošenju ključnih odluka tiču se učenja kako biti izravniji u situaciji kada ima moć.

Na sličan način, svaka planeta i svaki znak boje tokove informacija koje putuju između nas i okoline. Strijelac daje ekspanzivnu, filozofsku kvalitetu. Saturn donosi disciplinu, strukturu i praktičnost. Vodenjak pretpostavlja originalnost. I svaki od njih stvara predrasude ili slijepu točku koja narušava taj tok, djelomično nas izolirajući od cjelokupne okoline.

Razumjeti i vidjeti sa nepogrešivom jasnoćom – to je primarni cilj treće kuće. Oko nas je fizički svijet, a unutar neuronske mreže našeg mozga stvaramo drugi svijet oblikovan prema prvome, vanjskome. Taj drugi svijet je onaj u kojem istinski prebivamo. Da bismo jasno zamjećivali, ova dva svijeta moraju biti usklađena.

Kako možemo ispraviti naša iskrivljenja? Jedino uspoređujući naša zapažanja sa onima drugih. Drugi ljudi... Oni mogu biti jednako ''iskrivljeni'', ali njihove su krivine drukčije. Moramo im se izražavati što jasnije možemo, dijeleći sve neodržive pristranosti i luckasta razmišljanja koja nosimo unutar sebe. A onda moramo istinski upiti ono što nam imaju za reći, kolikogod nam se to činilo neshvatljivim, uvredljivim ili prijetećim unutar okvira našeg unutarnjeg svijeta.

Oni koji su svladali ovo umijeće majstori su područja trećeg polja. Njihova navigacija je uspješna. Više od svih nas ostalih, oni vide istinu. Pravu istinu. Istinu koja nikad nije u nama, već oko nas.

Oni, pak, čiji je prolazak kroz treće polje bio neuspjeh, moraju živjeti u svijetu u kojem se snovi, noćne more i stvarnost neprestano isprepliću. Njihove odluke mogu biti temeljene na činjenicama. Ili na strahovima. Ili na propagandi. Ali nikad ne znaju na čemu od ovog, a njihovi životi odražavaju tu nesigurnost. Oni naklapaju i lupetaju. Premještaju se sa aktivnosti na aktivnost, sa mišljenja na mišljenje, iz stvarnosti u beznačajnu, uzaludnu i nepovezanu realnost. Na kraju postigli su malo više od pukog trčanja slijepo u krug.
« Poslednja izmena: јун 29, 2010, 00:59:29 Evenstar »

Van mreže Stela

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 176
  • Pogledaj profil
Odg: Treća kuća (Steven Forrest)
« Odgovor #1 poslato: јун 28, 2010, 23:50:22 »
Odlican tekst...

Vestina komunikacije se u stvari svodi na socijalnu inteligenciju

Van mreže Mjesečina

 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 465
  • Pogledaj profil
Odg: Treća kuća (Steven Forrest)
« Odgovor #2 poslato: јун 29, 2010, 00:52:00 »
Odlican tekst...

Vestina komunikacije se u stvari svodi na socijalnu inteligenciju

Odličan zaključak!

Citat
Kako možemo ispraviti naša iskrivljenja? Jedino uspoređujući naša zapažanja sa onima drugih.

Psiholozi ovu sposobnost zovu ''teorija uma''. Recimo, kod autističnih osoba, teorija uma nije razvijena... Autistična osoba ne dijeli svoje doživljaje sa okolinom niti percipira (barem ne onako kako je uobičajeno) njihove. Kakav bi bio ME autistične osobe?


Sue Rubin

Rođena 25.5.1978., dijagnosticiran joj je teški autizam. Većinu njezinog djetinstva mislilo se da je i retardirana, ali kad je postala tinejdžerica, njezin se svijet promijenio. Iako i dalje sa teškim oblikom autizma, otkrilo se da Sue može komunicirati...I da je iznimno inteligentna. Njezin je život prikazan u poznatom dokumentarcu ''Autizam je svijet'' (Autism is the world).

http://www.sue-rubin.org/


Njena karta (vrijeme rođenja nepoznato)

http://i45.tinypic.com/ev0z8i.jpg


T- kvadrat ME-MA-PL. ME u Biku (mentalna nefleksibilnost zbog sklonosti fokusiranja na jedan objekt) prima 90 od MA (sukob misli i akcija osobe, manjak kontrole nad našim (re)akcijama) i 180 od UR (nestandardno i neuobičajeno;  genijalnost), a UR je u znaku Sc (pad MO i izgon VE - socijalne planete), pa umjesto da oslobađa, UR donosi njenom umu zatvor (Sc,180). Kakav je položaj VE i MO? MO (dispozitor je Venere) je u izgonu, kvadrira ga PL (strah od kontakata), a njegov dispozitor SA blokira energiju MA! Sue ipak pronalazi prozor u svijet (MO120ME, MO60UR), svoju važnu poruku (SO u Ge) uspjela je prenijeti ljudima, taknuvši mnoga srca (dispozitor Merkura je VE0JU u Raku). Pokazala je zaista da ne komuniciramo samo riječima, nego i osjećajima, koji imaju jednaku snagu kao i riječi.
« Poslednja izmena: јун 29, 2010, 01:31:57 Evenstar »

Milana

 • Gost
Odg: Treća kuća (Steven Forrest)
« Odgovor #3 poslato: септембар 16, 2011, 20:26:12 »
Natal osobe koja ima jako nasilne misli i sama  priznaje da je potencijalni ubica.

Uzhiva u misli kako ubija one koje mrzi.(zamislja kako ih pali, sjece, kolje i sl) 

Ja to vidim od ovo:  3k u Sc0PL , MA na asc,kojim vlada MO u Ar koji je afliciran.  Strashno,ali i dosta jasno-serija 3 povezana sa MA i MO.

 

ps.osobu ne poznajem licno,hvala bogu  :)

Van mreže Snupy

 • Newbie
 • *
 • Poruke: 31
  • Pogledaj profil
Odg: Treća kuća (Steven Forrest)
« Odgovor #4 poslato: септембар 17, 2011, 15:37:02 »
3.kuca opisuje nase misli,reci...da se ne ponavljam,sve gore napisano.
Ovde 3.pocinje u sco,pl u svom sedistu.Ruku na srce svi znamo da su sco malo "morbidne" stvarno ne znam ni jednog rezisera horora da nema Mo u sco,ili nesto slicno...
Dakle Pl u svom sedistu opisuje u potpunosti da ima duboke,tamne misli.aspekt Pl90Ne,Ur bi zanemarila,jer je generaciski-imam ga i ja.
Ali Pl90Su,mi je bockav,ocigledno da je osoba vrlo dirktna,nekad neprijatna,nervozna,ovo moze dati sklonost ka porocima.
Ma kao suvladar sco u 1.kuci u konj.sa Asc,ne moze dati blagu narav.Jasno se izrazava,hrabra je,ostra,opozicija sa Mo mi ovu sliko predstavlja jos zalosnije.

Recima i Lazima upravlja i Me u raku nema neko dostojanstvo,pa bi rekla da je ova osoba ustvari nesigurna u sebe(me vladar Asc),otud ME180NE(lazi)Ur pa ne znam koliko mogu sve te price da piju vodu.
Mislim da ova osoba ima malo godina(posto po rasporedu planeta vidim da smo priblizno god.) i da tek treba da gradi sebe,otud nesigurnost.

Milana

 • Gost
Odg: Treća kuća (Steven Forrest)
« Odgovor #5 poslato: септембар 17, 2011, 15:49:26 »
Ima malo godina, ali nije nesiguran (ME vl.asc) kao sto kazhes.

Pa ipak je SO u Le. Ponosi se time i kazhe da je takav samo ako neko ga iznervira. Dakle tesko njegovih neprijatelja.

Ne bi rekla da je nesiguran, vec suprotno.  Hrani te svoje misle i prihvata/voli sebe takav. Ipak SO u sediste mu radi 60 JU i 120 MO u Ar, i MA na asc, pa ne bi rekla da ima slab, nesiguran ego.

Horor misle od PL u Sc u 3k, a besne naravi od MA na asc kojim vlada naprasni MO u Ar.

Van mreže Snupy

 • Newbie
 • *
 • Poruke: 31
  • Pogledaj profil
Odg: Treća kuća (Steven Forrest)
« Odgovor #6 poslato: септембар 17, 2011, 16:02:21 »
ok :)

Obicno se tajni ne prijatelji gledaju kroz 12.kucu,a njemu je ona prazna...a vladar je u 11.pa mi nekako izgleda da mu drustvo radi o glavi, javni u 7.polju,vladar 7.u 1.opet je opasnos oko njega,Ju je planeta morala,prilicno je lose postavljena.

E,Milana,htela sam da pomognem,a samo sam se zapetljala.
Ukidam se  >:(

Milana

 • Gost
Odg: Treća kuća (Steven Forrest)
« Odgovor #7 poslato: септембар 17, 2011, 16:10:37 »
ok :)

Obicno se tajni ne prijatelji gledaju kroz 12.kucu,a njemu je ona prazna...a vladar je u 11.pa mi nekako izgleda da mu drustvo radi o glavi, javni u 7.polju,vladar 7.u 1.opet je opasnos oko njega,Ju je planeta morala,prilicno je lose postavljena.

E,Milana,htela sam da pomognem,a samo sam se zapetljala.
Ukidam se  >:(

Ma ne, tacno si rekla, ima tu sve udjel, i SO90Pl, i PL90SA, i ME0UR i MO90UR. Opcenito afliciran MO takodje.

E sad, ne radi se tu o neprijatelja, on ima takav karakter kako kazhe.  A JU dispozicijom mu ide u egzaltacije, pa ne bi rekla da ima los moral, jer javno priznaje da je takav, i cak hoce da zna sta nije u redu, dal bi to mogao promjeniti.

Sta ukazuje  da ima moral, jer neko bez morala ne bi pricao iskreno da ima takve misle i naravi.  Cisto Jupiterijanski poshteno si ispricao kakav je.  :D