Autor Tema: STRELAC i JUPITER  (Pročitano 9104 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kocka je bačena

 • Sr. Member
 • ****
 • Poruke: 762
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #45 poslato: март 05, 2011, 10:35:32 »
Mislim da tebi ovaj MO 180 JU daje emotivnu preosetljivost, prenaglašenost emocija ponekad.
Možda zato i ne vidiš pozitivan uticaj SO u 9 p. 60 JU u 12 p.
To su oba polja karmička, oba su ti u ovom životu dala mnogo snage da podneseš teret koji te nekada guši.
Zamisli da nemaš ovakvo SO... :D

zamisli da nemam lične planete u aspektu sa Sa...kud bi mi kraj bio!
Kocka i ja imam taj raspored SO i JU u IX i XII (samo je SO u Jarcu a JU u Ovnu i nemam aspekt)
Trazio sam za JU u XII na vise mesta ... pominje se kao andjeo cuvar, srecna zvezda, sreca isl. uglavnom sreca u smislu 'kakvu sam imao srecu" da mi se ne desi to i to ... u nekim brzim i nepredvidljivim situacijama ... i osecaj da te prati sreca ...
Verovarno ima i varijacija zavisno od znaka u kome je JU.
A SO u IX daje licnost koja naginje osobinama Strelca i Jupitera ...

Mislim da nijedna planeta ne voli da se nađe u XII polju,pa makar to bio i JU...meni je Ju jedan od vladar ASC,kao i dispozitor 4 planete u strelcu,pa neretko volim da se osamim....

Van mreže Kron

 • Sr. Member
 • ****
 • Poruke: 906
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #46 poslato: март 05, 2011, 11:14:32 »
Verovatno ...
Ali isto, ako gledamo iz aspekta XII kuce a ne planete, vidimo kakva nam je XII kuca po znaku i planetama u njoj.
Tjst kakav nam je taj deo licnosti ...

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #47 poslato: март 26, 2011, 19:58:00 »
STRELAC


Strelac je poslednji od jesenjih znakova. Jesenja potraga za unutrašnjim identitetom, koja je dosegla svoj vrhunac ozbiljnosti u Škorpiji, opušta se sada u bezbrižnom samoprihvatanju. Strelac je, takođe i poslednji od vatrenih znakova. On predstavlja vrhove plamena u iskri koje, stremeći prema gore, trepere i nestaju u noći. Tamo gde Ovan (prvi vatreni znak) predstavlja početnu energiju, a Lav (drugi vatreni znak) rasplamsali plamen u punom zamahu, plamen ega koji je pronašao svoje mesto u društvu, Strelac predstavlja idealan ishod svih stremljenja – oslobađanje energije za širu primenu, a misli za univerzalnije razumevanje.

Strelac se uobičajeno prikazuje kentaurom (pola čovek, pola konj) koji odapinje strelu prema visinama. Čini se da je to grčka verzija jednog drevnog simbola – strelca (Dhanu, kako se još uvek naziva u Indiji). Ali značenje ostaje isto: uzlazna evolucija duše od životinjskog do ljudskog nivoa, od zaokupljenosti životinjskim potrebama do dostojanstva koje dolikuje ljudskom biću, od svesnosti ega do kosmičke svesnosti. Konj je drevni simbol snage: ovde on znači da strelčeva usmerenost prema zvezdama nije samo prazan gest.

Strelcem vlada Jupiter, planeta ekspanzije. Ekspanzija svesnosti sama je suština duhovnog razvitka. Većina zapadnih pisaca, očigledno nesvesna te istine, dovodi Jupiter u odnos samo s ekspanzijom ega: sticanje bogatstva, moći i svetovne sreće. To je mnogo niži izraz Jupiterovog delovanja. U drevnoj je tradiciji Jupiter, iznad svega, planeta duhovnog razvoja. U indijskoj Astrologiji ta se planeta naziva Guru. Istinski je guru mnogo više od nekoga koji samo poučava. Jupiterov uticaj kao “gurua” našeg Sunčevog sistema potpomaže spori proces duhovnog napretka. On suptilnim uticajem svoje slobodne svesnosti oslobađa svoje učenike ropstva iluzije.

Ključni izraz koji se često upotrebljava za Strelca je njegova konstantna uzlazna težnja. Ipak, možda bi sveobuhvatniji izraz bio beskrajna potraga duše za univerzalnom svesnošću.

Ako se vaše Sunce nalazi u Strelcu, svoj autoritet se trudite da iskažete na način da dajete šire značenje svemu što vas zaokuplja. Vaš um prelazi brzo (ponekad i prebrzo!) preko detalja i u svemu se trudite da sagledate širu perspektivu; sitni detalji i pojedinosti vas verovatno zamaraju. U svojim ste prijateljstvima, osim ako uspete da pronađete nekoga čiji vam mentalni uticaj pruža osećaj ekspanzije, koji vam je toliko potreban, skloniji da budete prijatelj sa svima nego da razvijete jedan ili dva prisna odnosa. U ljubavi je verovatnije da ćete biti dobar drug nego strastveni Romeo ili Julija. Bez obzira na to kakvo je vaše trenutno razumevanje stvari, vaš nagon vas tera da ga proširite. To možete postići dovodeći ga u vezu sa širom stvarnošću. Međutim (kako su samo malobrojni mudri), većina će Strelaca pokušati da zadovolji taj svoj nagon insistirajući na tome da svako mora imati isto mišljenje kao i oni.

Vaš odgovor na Jupiterov ekspanzivni uticaj će pre svega zavisiti o vašoj ličnoj senzibilnosti. U suštini, Jupiterova je uloga (pa tako i Strelčeva, znaka kojim vlada) da pomogne čoveku da proširi svoju svest prema kozmičkoj svesnosti. Ipak, mnogi ljudi su tako čvrsto pod vlašću ega da im uticaj Jupitera može dati samo “nadahnuće” da nametnu svoje sopstvene vrednosti svima oko sebe. Drugi Strelci, opet – možda zbog preterane želje da obuhvate večnost? – previđaju, često padajući preko njih, malene kamenčiće koji im se nalaze ravno ispred nogu. (Dosadni detalji već su poslovično osvetoljubivi.) Na vama je, Strelci, da svaki za sebe očistite svoje mentalne leće od egoizma, nemira i nespretnosti koje u vama izaziva ego, kako bi zraci Jupitera i Strelca došli do vas u svom najčišćem obliku.
Kako je oslobođenje od ograničenja uvek propraćeno osećanjem radosti, Strelac je, sa svojom moći da uzdigne um u slobodu univerzalne vizije, na neki način srećan znak. Strelci obično imaju izuzetan entuzijazam. Skloni su da sve propuštaju kroz filter svoga entuzijazma – svojstvo kojim i samog đavola mogu okružiti aurom savršenstva; ili koje, ako je u pitanju povređeni i razočarani Strelac, i najsvetlijem anđelu može pripisati najcrnje grehe.

Uticaj Strelca dinamičan je, nikako statičan. Strelci uživaju u stalnom kretanju i promenama u svojim životima. Paradoksalno možda, ali duh koji je neophodan za istinsku ekspanziju duše jeste osetljivost – nažalost, za mnoge Strelce teško razumljiva reč. Strela njihovih težnji može dosegnuti zvezde jedino ako nije privezana teškim lancem sebičnih interesa. Mnogi Strelci su tako opijeni sopstvenim preobiljem, da ih se malo tiče to što nemaju pojma kuda su se uputili. Oni rasipnički odapinju svoje strele na sve strane, tako da na kraju ostanu s praznim tobolcem.

Možda najvažnije što morate da naučite ako ste Strelac jeste to da se potrudite da napravite zaista dobru strelu. Jedino kada naučite da usmerite svu svoju energiju, vaš entuzijazam može postati jasan kanal za univerzalnu svest. Detalji vam mogu biti dosadni, ali bez brižljive, pomne pripreme, sam bi let vaše strele mogao biti bezuspešan. Nemojte se, zbog svoje nestrpljivosti da obuhvatite čitav život, pridružiti onom mnoštvu Strelaca koji se ni za šta ne vezuju, misleći da će velikim brojem površnih iskustava postići onu univerzalnost koja se može naći jedino u dubokoj smirenosti i potpunoj predanosti. Kada jednom naučite da u svoj entuzijazam ne uplićete vibracije svog ega, i kada jednom razvijete istinsku nepristrasnost (ne onu površnu “svačiji prijatelj”), bićete sposobni da postignete ono proširenje svesti koje je sama suština mudrosti.

Za svakoga bi od nas, bez obzira na to koji je naš zodijački znak, bilo dobro da imamo na umu ove pozitivne i negativne osobine Strelca. One se tiču svih nas, u različitom obimu.

Ekspanzija svesti nagonski je cilj celokupnog života. Prepreke toj ekspanziji za svakoga su u suštini iste: prvo, čovekova vezanost za njegov mali ego; drugo, njegova sklonost da prevlada svoju beznačajnost, ne predajom ega u ime šireg, kosmičkog identiteta, već jedino proširenjem sfere svoga uticaja (više novca, više moći i sl.). Treća je prepreka, na Strelce se to naročito odnosi, njihova sklonost da «troše» svoje živote “promišljajući uzvišene misli”, zanemarujući pritom potrebu za svakodnevnom, praktičnom primenom spiritualnih principa.

Videti sve stvari u odnosu na univerzalnu stvarnost, znak je veličine. Strelcima to polazi za rukom možda prirodnije nego većini ljudi, ali samo pod uslovom da nisu sprečeni svojom sebičnom zaokupljenošću. Njihova naklonost prema široj viziji je nešto što bismo svi trebali da razvijamo kako beskrajno bavljenje nevažnim detaljima ne bi paralisalo naše kreativne napore. U tome vidimo snagu, isto kao i slabost Strelca jer je neobaziranje na detalje takođe uzrok neuspeha, ukoliko ih ne uskladimo sa univerzalnim pogledom na svet oko sebe.

Ako ste Strelac, vaš napredak leži pre svega u tome da svoju svest proširite pomoću svesnosti duše. Posmatrajte svet više očima svog unutrašnjeg mira.

“Sreća ne dolazi besciljnim razmišljanjem o njoj, već življenjem u njoj u svim životnim raspoloženjima i akcijama.”

Paramahansa Yogananda

Izvor

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #48 poslato: март 29, 2011, 09:09:49 »
Jupiter je u astrologiji planeta velike sreće - benefik. Moralan je, dobar, pokušava da razume svakoga i da shvati suštinu problema. Nije cepidlaka kao Saturn već sebi kreira celokupnu sliku sveta koja sjedinjuje suprotnosti. Poput talentovanog deteta, sve brzo shvata, uči, univerzalan je i bogat koliko je i Saturn siromašan, ali se veruje da ni Jupiter ne bi bio siromaštvom tako srećan a ni Saturn ne bi umeo da uživa sa svim izobiljem Jupitera. U njihovoj su suštini ove odlike koje čine osnovu karaktera.
Polje, u kome se nalazi u natalnoj karti, opisuje se kao oblast u kojoj osoba sebe najbolje doživljava i izražava, ujedno ima i najveći uspeh i na određeni način visok stepen sreće. Jupiter je naš lični učitelj, pored toga i putnik i filozof. To je planeta optimizma, sreće, učenja, ekspanzije, obrazovanja, inostranstva i svih dalekih putovanja.
Potrebno je oko 12 godina za jedan ciklus ili oko godinu dana za prolazak Jupitera kroz jedan znak a njegov simbol je prvo slovo grčke reči koja označava Boga Zevsa. Ljudi sa
jakim Jupiterom u natalnoj karti [u I, IX ili X polju, u znaku Strelca], lako savladavaju sve neprilike i opšti je utisak da su srećni u životu jer su glavne odlike Jupitera znanje, bogatstvo i uspeh.

Sektori života kojima vlada Jupiter

Jupiter donosi neverstvo i avanture.
Tu osoba nije sklona da daje obećanja niti da ih prima. Čim oseti neki nagoveštaj ozbiljnosti koja dolazi od Saturna, Zevs je spreman da napusti odnos. Ukoliko se nađe u 5. kući govorimo o mnogobrojnim vezama. Ukoliko Jupiter ima aspekat sa Marsom u ženskom horoskopu, to govori o mnoštvu veza i mnogobrojnim ljubavnicima. U muškom horoskopu aspekat sa Venerom će posebno naglasiti sklonost ka mnogobrojnim vezama. On može i da rasturi odnose koji traju, ali nisu srećni i tera osobu da se nada da će se radovati ili biti srećna. Ukoliko bi razmatrali Zevsov horoskop onda ćemo tražiti Mars i Veneru u trigonu sa Jupiterom, koji govori o ljubavniku i pobedniku. To je stanje aktivnog Zevsa, sličniji tipičnom Strelcu.
Na drugom planu Jupiter će govoriti o znanju i mudrosti.
On duboko veruje da stvari idu na bolje. Svaki problem se njemu čini da je moguće prevazići i ne obazire se na njega. Za njega je život sjano polje mogućnosti i radosti. Zbog toga osobe sa jakim Jupiterom će uvek naći zašto je nešto loše dobro. Čak i kada ne znaju razlog one će verovati da je to za nešto dobro.
Na ovom nivou treba pomenuti da Jupiter utiče i obrazovanje i s toga daje viši status u društvu, ukoliko osoba završi fakultet.
Jupiterove osobe generišu jednu vrstu zaštite u sebi, i u time se i ogleda njihova mudrost. Kod Jupitera nema mesta za sumnjičavost, te nekada deluje naivno. Jupiter ni od drugih ne traži odgovornost i ne podnosi sitničavost. Jupiter ne voli kvadrate, jer on sam predstavlja esencijalni trigon. Ni opozicija ne predstavlja srećno mesto za Jupitera. Loši aspekti teraju Jupitera da ide u akciju ali on tome nije mnogo sklon. Zbog toga on ume da ukaže lenjost.
Na trećem nivou Jupiter će govoriti o novcu i bogatstvu.
Kao što bogatstvo predstavlja pokretačku silu u društvu, tako će u telu Jupiter predstavljati krv. On će opisivati ljude koji su usporeniji. Jupiter da bi se pokrenuo traži neku emotivnu planetu. U ostalim slučajevima to opisuje sklonost jednom moralnom i malo povučenijem životu. Ovo je slika pasivnog Jupitera sličnijeg Ribama.
Na sledećem nivou Jupiter govori o putovanjima.
Kroz to indirektno vidimo potrebu da se osoba poveže sa drugima i da ih razume. Prelazeći granice on ostavlja iza sebe Saturnov konzervatizam i rezervisanost. On ume da uvidi i neku drugu realnost i da joj se prilagodi. Zbog toga ljudi Jupiterovog tipa mogu biti zagovornici globalizma, jer retko umeju da vide probleme drugih. Takva osoba je sklona da putuje daleko i istražuje. Bez Jupitera nema te potrebe.

A. Imširagić

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #49 poslato: август 05, 2011, 23:17:51 »
ASCEDENT STRELAC

Nema ničeg lukavog, a kamoli sklonog intrigama, u ovom otmenom duhu jednog idealiste pravde, moraliste, zaljubljenog u dobro, skoro apsolutno nepraktičnog duha, koji je u suštini više filozofski nego psihološki. I baš zato on je čist i u stvari naivan, ma koliko silna snaga logike u njemu zivi. On, niti ima volje, niti sposobnosti, da vodi bitku sa prljavim svetom, izvan znanja, koji njemu uvek liči na lukavog arapskog trgovca. Sve ono što je praktično, pa kao takvo, logika moze pobediti, on prihvata i ništa drugo, pa se zato, nedodirljiv ovaj idealista, nikada ne spušta dole, u surovu borbu, dnevne pragmatike, koja prljavu detekciju trazi.

Ĉak, više od njegove vere u dobro, on veruje, sasvim bez sumnje, apsolutno i predano u učenje, znanje i kulturu ili nauku, pa njegova sasvim neutoljiva glad za znanjem, širokim i gotovo enciklopedijskim, fascinira sve. Gotovo uvek, odiše jednom očiglednom intelektualnošću, što se vidi sa lica, s koga lebdi jedan filozofski mir, nekakvo mudro spokojstvo čudesne logike, koje imaju svi oni, koji u sebi nose potrebu da sasvim pozitivno afirmišu zivot.

Gotovo da nedostaje ovom mirotvorcu, smisao za kritiku ili sposobnost da se napadne ili obezvredi nečije znanje, baš kao što je apsolutno nadaren, da nađe pozitivno rešenje ili utehu da da. Sasvim filozofski mudro, što mu, uistinu i nije teško, jer njegovo biće nije otrovano sumnjama, a još manje bolesno, sklono očajanju, on iz svog optimističkog potencijala i snazne vere u dobro, svestan da uvek postoji nekakav pozitivan izlaz iz svega, rešava probleme, daje nadu i utiskuje veru i optimizam u druge.

No, ipak, on je malčice usamljen i ljudima dalek, ali tu razdaljinu stvara samo njegova intelektualnost, koja je apsolutno spontana, a ne uobrazena i oblik duha u kom zivi potreba za krajnjim, gotovo filozofskim saznanjem, pa tako, ovaj duhovni aristokrata nema smisla, ni vremena za običan dijalog, priču u dokolici ili small talk. Kao da uvek iščekuje i trazi mudrog sagovornika, dok ga duhovna svestranost prirodno nagoni da uči jezike, ne bi li saznao iz nekih stranih knjiga još više. Jer njegov duh, nezainteresovan za lokalne istine i znanja, koja su nadohvat ruke, tera njega, koji je uvek putnik i u duhu i u znanju, pritom, stideći se strašno bilo kakvog neznanja i još preciznije, stideći se neinformisanosti, da i ovoj oblasti znanja pristupi sam.

Sam, zato uči on, jer, od rođenja vidi da njegova okolina, čak i najbliza, ne liči na njega, pa nas njegova duhovna pustolovina podseća na nekog, na kog bi on, ljudima dalek, filozof, zaista ličio. I tako, ako za ikoga mozemo reći da mora da misli i uči zauvek, bez ikakvog koristoljublja, onda je to on, koji je samo znanje zbog znanja, radost mišljenja.

Goran Milekic, Astropsihologija :)

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #50 poslato: август 05, 2011, 23:35:56 »
SUNCE U ZNAKU STRELCA

Jedno je sigurno, da volja ovog čoveka i sve ono što u njenoj svesti, snazi i ambicijama zivi, neće nikad prestati da slavi ovaj zivot. Pobuna spram zivota, njegova negacija, nihil ili bilo šta pesimistično, čine se sad nemogućim, jer sad sve ono afirmativno, što u Suncu zivi, u čovekovoj volji, kao jedna beskrajna ljubav spram zivota, sad gotovo blagosilja, pa u vrednost, tu ljubav zivota pretvara, snaga jedna, od duha napravljena.

A taj duh u sebi, takođe ne sadrzi ni zrnce negativizma, već, sasvim suprotno, jer je on nadahnut pozitivizmom, koji ne gubi nadu, optimizmom, koji iskušenja nema i jednom, sasvim iskrenom verom, da je sve na ovom svetu dobro, da ima svoj tajni smisao u dobru, kakav god zivot jeste. Volja zivi u jednom duhovnom biću, za koje je vazno reći, pre svega, da je ono svesno, a ta svest prepuna vrlina, pravdoljublja, moralnih, pozitivističkih načela i principa, koji svi teze samo jednom, da kroz mudrost i znanje, apsolutno afirmišu zivot, doskoče njemu i rešenje nađu.

I zato se rađa radostan, čovek ovaj, jer sad jednu, sasvim golu, elementarnu volju, koja u Suncu zivi, glad te volje, koja hoće da ima, poseduje i daje, sad, čini se, mudrost nadahnjuje. Tako ličnost, u vremenu, stiče uverenje, da ziveti zivot, uspeti, vladati njim, imati moć nad njim, radovati se strasno njemu, zavisi od znanja ili moralnih principa, koji u mudrosti zive. Da, volja ovog čoveka, sasvim iskreno veruje, da pozitivno i mudro znanje mogu njoj pomoći, mogu pomoći njegovim ambicijama i volji da se dosegne moć. Znanje volji sluzi, a volja opet, da radosno čovek moze da svoje ambicije sprovodi u delo i da zivot slavi. Osmehuje se snaga zivota, koja u volji zivi, sad, jer je sretna što sluša jedan sasvim razumljiv govor, koji voli ovaj zivot i prihvata duh, koji, čini se, nikada ne moze da izgubi nadu, a uvek kroz znanje, mudro rešenje ima.

I tako je ova ličnost moralna, časna, dostojanstvena, plemenita, velikodušna, mudra, puna ambicija, gladna uspeha, pa, otmeno tašta, prikazuje sebe svetu, dok se ego naslađuje, harminičan sasvim. Snaga pita znanje, a ono pomaze, pa tako, prozeti i podrzani snagom i optimizmom, stvaraju uslov u karakteru čoveka, da ne gubeći nadu, uspe, dokaze sebe, što se sad vaznim čini, pa raskošno, dostojanstveno i mudro poklanja drugima deo svoje snage, mudrosti i dobrote.

Velikodušan gospodin, čini se, a takav i jeste, jer on zna, da mora uspeti i onda kad daje ili čak i kad gubi. Ĉak nešto viteško, sasvim optimistično, euforično, osvajačko, ima volja, koja sad veruje u ovaj svet, čini se, više nego ikad.

Vrline su očigledne, nema šta.

Uzlaznom putanjom zivi on, ali, opasnost se ovde krije, baš kao i na drugom mestu, često, uvek onda, kad sve ide lako, kad je biće u harmoniji, kad uspeva bez napora, koristeći snagu i znanje. I dolazi čas, u kom čovek, blistajući, poseze za još većom moći. Ali tad, kada je pozeleo krunu svojih ambicija, baš tad, jer je bez muke išao ka cilju, ne uspeva. Da bi vladao nedostiznim, što se njemu prirodnim i lakim činilo do sada, on beše imao saveznika u znanju, koje, opet, svoju snagu crpi iz moralnih načela dobrote i vere, koje mu snagu daju. I zato svako baš, kao i naš junak, imaće bolan čas suočavanja sa sobom, sa svojim principima, jer uvek kad volja za moć pozeli da dosegne nešto, a da to isto, moralni principi, dobro i vera ne opravdavaju, on će, nesvestan tog, srušiti, čak, moć, koju je stekao.

Biće ljuta tada volja, gnevna i besna, a on će se pitati gde je pogrešio i kakvi su to ljudi, misleći pritom, na sve dobro, koje beše drugima činio i na svoje vrline sjajne. Ne, on ne moze biti kriv, već svet, a zaboravlja i ne čuje glas, sasvim čist i mudar, koji mu govori, da on moze biti uspešan, moćan, ugledan i častan, samo dotle i samo onda kada su ambicije i volja za moć u apsolutnoj ravnoteţi sa moralom i pravdom, koji u duhovnim principima bića, kod koga su volja i Sunce, sad zivi. Ta ravnoteza ambicija i moralnosti, volje za moć i pravde, uspeha i znanja, nikada ne sme biti narušena, pa čovek moze biti onoliko moćan, koliko znanja ima, onoliko slavan, kolika je njegova mudrost.

Ne, nije lako Suncu, da prihvati bilo kakav uslov, niti je lako čovekovom egu, ovde, što u besnoj volji za moći - Suncu, zivi. I tako, zahuktao od preteranog optimizma, on ili njegova volja, čini se da sad ipak mogu da uče, zato što je glas tog znanja, srodan njegovom pozitivizmu, afirmaciji zivota, pa tako volji prihvatljiv. Tek posle pada, mudrost se rađa i tek tad ova volja, prvi put istinski dolazi u harmoniju sa sobom, pa nadalje postaje oprezna, osluškuje moralna načela, oprezno pita znanje i logos i uči. Ĉini se da tek tad, u vreme, koje na zrelo doba liči, volja počinje svojim svetlom da obasjava znanje i moralne vrednosti, a harmoničan zivot nastaje.

Raduje se zivotu sad i čini se odmeren i mudar. Ali uvek i na početku i na kraju, postoji jedan princip i jedno biće, koje će mamiti čoveka zavodljivije od sveg drugog. Svestan je on toga oduvek i zna da se sloboda zove, sloboda, koju sad volja, zarad svoje slave, kakvih strasti, uspeha i moći neţno ljubi. Igra se on sa njom, igra se volja čoveka ovog, volja, koja je uvek volja za moć i koja, kao takva, moralne principe ne poznaje. Igra se i mazi slobodu, a ne zna da je ona ovde, iako radost jeste, opasnija od sveg, jer volja, u svom zanosu, često zaboravlja sve, sem svojih ambicija, pa zarad sebe samo, a ne zarad čoveka ovog, koristi slobodu da bira i osvaja izvan morala. Tada zivot lutanje postaje, potraga bez smisla ili večna promena radosna, ali ipak centralna snaga slabi, a haos zivota se smeje svetom principu volje, koji se zove red.

Ĉovek je ovaj već zarana osetio, doziveo svu slast slobode, ali ipak, ne znajući, da ona, koja se volji čini tako dragocenom i sasvim radosnom - drugoj svrsi sluzi. Drugoj svrsi, jer sloboda, znanju sluzi, da bi ono moglo pravilno da uči, bira i određuje vrednosti, a ne ambiciji mudrog reda, onda, kada ličnost znanje nije dosegla i kad zaboravi na savesti glas. Ovaj najradosniji, najstrasniji, najpozitivniji najoptimističniji zivot, kakav bi mogao biti, haos postaje. A ličnost luta po svetu, trazeći sebe ili svoj dom, bez moći i slave, no ipak sa strasnom ljubavlju prema zivotu, neporecivoj u prihvatanju sveta, kakav god da je.

Ĉak i to, baš zbog sveg ovog, volja sebi moze dozvoliti ponekad, jer zna strasna zivot da slavi. No, tad, u haosu i lutanju i uvek kada je tako, jedan tašt, sasvim sujetan i arogantan prezir poklanja ovaj lik drugima, pun sebe, dok ipak negde na dnu, se gorko osmehuje, jer je i dalje svestan, svestan svega onog, što je mogao biti. Što mogu biti još uvek, misli on i tad.

SUNCE U DEVETOM POLJU HOROSKOPA

Volja i snaga ovog čoveka nikad nisu tamo gde je rođen, pa zato mora da razume svoje nastajanje, dakle sam zivot i snagu, koja ga je stvorila, što se često ogleda samo u toj činjenici, da je otac, najčešće, otputovao iz mesta rođenja, pa baš zato stekao snagu i vitalnost, datu mu u njegovoj individualnoj meri, da bi se rodio. I baš kao i otac, tako i ovaj lik, njegovim putem ili negde daleko krenuti mora. Ako je sveobuhvatnost duha nadmoćna, onda znanje moze roditi ambiciju i snagu, kojoj će taština volje pljeskati, pa kroz snagu zivota, tako nastalu, radosno slaviti znanje i volju.

No, čak i da je tako, kako naravno, najčešće nije, čovek, tek onda, kada otputuje, nailazi na svoju snagu, pa tamo sreće svoju ambiciju, vitalnost golu i surovu, glad i ljubav za zivotom. I on negde naslućuje da nije ovde, već tamo, no sad, tamo je samo snaga volje, vitalnost, strast, upornost ambicija, pa kao da se sav zivot ogleda, na nivou ambicije i volje, na kakvo detinjstvo i dete, koje mora svog oca, simbola snage i volje naći. I tek tamo daleko, on dozivljava sebe, nalazi svoju snagu i tek tamo se rađa u njemu potreba, za koju nije znao, da njegova slava, koja u volji zivi, sad prostranstvo trazi, prostor u kome bi mogla fascinirati, pobediti i nametnuti sebe, negde daleko, nekima drugima.

Daljina u duhu, a još više u prostoru i ambicija ove volje, koja tek svoju slavu prepoznaje onda, a ego ima sebe, kada je ličnost u svetu slavna. Samo svetska slava zivi u imaginarnim ove volje, u njenoj ambiciji, pa čovek tek kad ode daleko zri, postaje vitalniji, praktičniji, jasniji, organizovaniji, sabraniji. I što je još vaznije, tek tamo negde, se u njemu istinska zrelost rađa, istinska očinska potreba ili zeni sigurnost da ima muza ili oca, koji je u imaginarnom čuvati mogu, hrabrost i snagu joj dati. I tad, uprkos moći, koju on doseze, uprkos daljini, koja je uslov snage i vitalnosti, uprkos tih potreba, iz beskraja prostora, u kom ambicija svoju slavu trazi, on počinje da se seća onog odakle je krenuo, pa ako i ne moze svetski slavna biti ta volja tašta, on misli, s mukom, kako, da na kraju, slavu kući vrati, a ego i tamo proslavi.

I što veću moć ima, veća je zelja da što veću daljinu obasja. Ali realizam surov, koji on tamo zatiče, koji vlada i koji prihvata, koji je njegova moć, zna dobro da se vratiti neće, pa on tuzan, zato što zna stvarnost dobro, ostaje veran daljini, pa besni, što ne moze da se vrati, što na kraju ipak ne zeli, jer volja uvek voli sebe samo tamo gde je sigurna, gde je osvojila nešto, gde moć ima, gde joj se dive.

Van mreže HastalavistaA

 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 329
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #51 poslato: мај 24, 2012, 22:10:10 »
Zene strelice koje poznajem delim na:
-pozitivne Jupiterijanke koje svi vole, obozavana od okoline, u sportskom fazonu

-i "wannabe bitch"- uglavnom  ih niko ne smatra ribom osim njih samih, vecini je Venera ostala zakucana u skorpiji i uglavnom misle za druge devojke da su ljubomorne na njih  i taj fazon.....

ne znam jel sam samo ja to primetila

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: STRELAC i JUPITER
« Odgovor #52 poslato: јун 28, 2012, 09:31:55 »
Zanimljivo da sa SO u Strelcu, VE izgleda da nikada ne moze biti narocito dobro polozena.
Ili je u Skorpiji, gde je debiltirana, ili u Strelcu gde je muskobanjasta i cesto promiskuitetna ili u Jarcu gde je nesigurna i cesto puna kompleksa, ali i pohotna  :P

Zene Strelcevi su ipak pomalo uvrnute, u smislu zenstvenosti, jer imaju svoj poseban pogled na svet, unutrasnju zelju za slobodom i potrebu da rade sve ono sto pozele, cak iako to nije nesto lose, ipak je cesto velikoj vecini zenskog, a i muskog sveta nezamislivo...valjda zato sto Strelice imaju takav otvoren duh, ne primecuju cesto razliku izmedju onog sto je drustveno prihvatljivo i onog sto nije...a i nisu osobe koje su preterano krhke, nisu bas princeze iz bajke, pa im manjka mozda ta zenska nemoc, na koju se muskarci cesto loze... ::)