Autor Tema: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA  (Pročitano 5713 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ognjenka

 • Newbie
 • *
 • Poruke: 74
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #15 poslato: фебруар 20, 2013, 11:27:23 »
 :)

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #16 poslato: фебруар 24, 2013, 10:06:10 »
Profekcije za 2010./2011. godinu:Profekcijom ASC dolazi u Strelca, njeno 8. polje, i 8. znak kojim vlada JU u Lavu, almuten njene karte. Medjutim, kako je njen ASC na samom kraju znaka, to znaci da ce JU vladati samo manjim delom godine, tacnije, otprilike 2 meseca ( jedan mesec obuhvata 2,5* kada se podeli 30* sa 12 meseci, dobijemo da jedan mesec obuhvata taman 2,5* ) Znaci, recimo da su novembar i decembar jos uvek bili pod vladavinom JU, dok pocetkom godine, profekcioni vladar postaje SA.
Natalni SA je u Skorpiji, pereginiriran, na samom vrhu 7 p. spaljen od SO a aplicira mu MO ( almuten 1 p. ) kvadratom bez recepcije ( tacnije, sa aspektom mrznje ).

MO je takodje pocetkom godine, postao subladar firdarije.

Profekcijom, njen MO, POF i JU su stigli u Ribe ( njeno 11 p. a 5. od 7. ) MA, kao vladar i almuten 7 p. dosao je u njeno 12 p. u Bika, i napravio 90MO, i 180SO0SA - formirao se T kvadrat izmedju njenih signifikatora braka.

SolarSolar vise nego jasno pokazuje, MO0SO u Skorpiji u kvadratu sa natalnim MO u Lavu.
Solarni MO se odvaja od SO, pravi kvadrat ka samom sebi a zatim aplicira konjunkcijom ka SA, u znaku sopstvenog pada.

Solarni ASC pada u Devicu, njeno 5 natalno polje. Aktiviraju se polja 5. i 11. ( polje dece ).
SA u Vagi tranzititra njenim 5 natalnim poljem, odvojio se od MO, i aplicira ka MA u Vagi (almutenu njene 7 kuce).
Solarni vladar ASC je ME u Skorpiji, na samom natalnom DSC, odvojio se od konjunkcije sa natalnim SA, a takodje je i u separaciji sa solarnim JU u Ribama, retrogradnim u njenom 7 solarnom, 11. natalnom, a zatim ME aplicira ka natalnom JU preko kvadrata ( JU je solarni vladar 7 p. )
Mislim da ovaj JU, kao vladar i almuten njenog 8 p. doneo neki vid zastite, ona na kraju nije propala, naprotiv, finansijski je veoma dobro prosla, koliko sam procitala, kupila je kucu vredni 10 mil. $ samo 3 km od njihove dotadasnje kuce.  :D JU kao vladar 8. odnosi se i na njegov novac.

Inace, ME i JU su planete koje natalno vladaju poljem dece.

Mesecne profekcije:Mesecna profekcija, 24.04.2011. pada na 26* Blizanaca, a zatim 22.05.2011. na 26* Raka.
To znaci da je vladar mesece profekcije najpre ME, krajem aprila, ME je solarni vladar ASC, natalni vladar 5 p. u solaru je egzaktno na natalnom DSC, recimo da je brak i pitanje dece doslo u zizu javnosti, ME se odvojio od SA i aplicira ka natalnom JU preko kvadrata.

Pocetkom maja mesecna profekcija ulazi u Raka, vladar mesecne profekcije je MO, njen MO je almuten ASC, subladar firdarije od februara 2011.

Natalni i solarni MO u fixnim znacima Lav i Skorpija, u kvadratu, MO u solaru je spaljen od SO u znaku je svog pada, ( MO 90 MO0SO ) a aplicira ka natalnom SA i solarnom ME i kvadratu sa natalnim JU ( JU i SA su profekcioni LOY - vladari godine, SA preuzima vladavinu od pocetka 2011. a vec smo rekli da je natalni na uglu, u Skorpiji i ima 90MO i spaljen od SO, kao opsteg signifikatora za supruga, muza ) I to je kraj braka. Da dodam i to da je MA, kao almuten njene 7 kuce u Strelcu, na natalnoj VE, a u solaru, on vlada 8 p. i pada egzaktno na vrh IC. Oba ova polja vezuju se za kraj, zavrsetak...

Razvod braka je usledio 1.7.2011. godine. Mesecna profekcija usla je u Devicu, u solaru to je njeno 1. solarno polje, vladar mesecne profekcije, kao i solarnog ASC, je ponovo ME, egzaktno na natalnom DSC, odvojo se od SA i u aplikacionom je kvadratu ka natalnom JU, solarnom vladaru 7 p. i vladaru 7. u mesecnim profekcijama.

Zanimljivo mi je pogledati i lunar, koji je poceo 10.5.2011.ASC lunara pada gotovo egzaktno na ASC solara, u Devicu, njeno 5 natalno polje.
ME lunara nalazi se u Blizancima u 10 p. na 7* i u opoziciji je sa solarnim MA u Strelcu, koji je na 6*.
Lunarni MA ( almuten njenog natalnog 7 p. ) nalazi se u Biku ( njeno 12. natalno polje ) na 19* odvojio se preko kvadrata od njenog natalnog MO ( koji je u lunaru u 12 p. ) odvojio se opozicijom sa solarnim MO0SO ( nakon sto je aktivirao ovaj T kvadrat ) zatim je MA napravio aplikaciju ka solarnom ME na 25* Skorpije ( solarni vladar ASC ) , i aplikaciju ka natalnom SA na 22* Skorpije.
Lunarni ME aplicira ka lunarnom SO i sve u 10 p. ( SO vlada 12 p. ) tajne bivaju osvetljene, otkrivene...

( Lunarna VE je na natalnom ASC, i aktivirala je takodje kvadrat izmedju JU i SA...
JU, kao solarni i lunarni vladar 7 p. u lunaru tek sto je usao u Bika i pravi egzaktnih 180VE solarna u Skorpiji, a i JU i VE apliciraju natalnom MO u Lavu preko kvadrata. Mada je ovo dosta sirok orbis. )

Sledeca koju planiram da postavim ce biti prava poslastica za Mnemozinu  :))
U pitanju je O.J. Simpson!  :)
« Poslednja izmena: фебруар 24, 2013, 11:47:24 alea »

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #17 poslato: март 06, 2013, 20:00:22 »
U sustini da, to je to, nego ja sam njenog MA vise i tumacila da je u svom 12. znaku od vrha 7 p., i da vise uticaja ima na 6. nego na 5 p.
Uz to sto je vladar i almuten 7 p. taj MA je almuten i vladar 12 p. a to je ono sto ona ne vidi, njeni neprijatelji i oni koji joj rade iza ledja. Samim tim, sto joj je vladar 7 p. planeta u izgonu, i to bas MA u "svalerskoj" Vagi i u 12. znaku od vrha 7. a dispozitor opet VE bez dostojanstva, mislim da govori o njegovom "svrljanju" a da, ovo ostalo bas lepo opisuje tu zenu, slazem se.
W.Lilly kaze u svojoj konsideraciji:

Citat
Vladar XII retrogradan, u padu i izgonu i u VI kući – natus takođe nadvladava neprijatelja.

http://astroriznica.com/w-lilly-o-xii-kuci-u-natalnoj-astrologiji/#more-121

Zanimljivo je, sto je njoj taj MA almuten i 7. i 12. pa pokazuje u sustini muza kao tajnog neprijatelja, ali i njegovu propast.  ???

I da, da kod Arnolda je Maria SA0SO u Lavu, a ako pogledamo njenu kartu, vidimo da je njen almuten MO u Lavu koji ima 90SA u Skorpiji. Ona je vise ta kombinacija i tako se lepo uklopila u njegov natal.
« Poslednja izmena: март 06, 2013, 20:15:30 alea »

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #18 poslato: март 06, 2013, 21:46:09 »
No coment!  :))

Jos kada bismo imali natal od Mildred, ko zna sta bismo sve nasli!  :))

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #19 poslato: март 14, 2013, 21:50:23 »
Ja sve pripremila i povadila za njega,ali nesto nikako da krenem da pisem... ::)

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #20 poslato: март 15, 2013, 21:02:10 »
I ja sam u zastoju, nesto nemam inspiracije, ali hajde da pokusamo nesto...
Inace, on je i dobar primer za osobu koja je zavrsila u zatvoru, i osudjena za svoje zlocine, i dobar nacin da proverimo Lillyjeve konsideracije o tome:

http://astroriznica.com/w-lilly-o-xii-kuci-u-natalnoj-astrologiji/#more-121


Sto se tice tvog pitanja, koje je i mene mucilo, evo sta o profesiji u natalnoj karti,  kaze Lilly:

Citat
Da bismo doneli ispravan sud moramo najpre utvrditi da li će natus uopšte imati nekakvu karijeru putem trgovine, studija i sl. Takođe, moramo utvrditi i stepen njegovog obrazovanja, kao jedan od važnih činilaca. Poslednja stvar koju razmatramo je da li će natus imati sreće i da li će ga to učiniti poznatim ili ne
Da li će imati znanje?

Za prosuđivanje o ovom pitanju posmatramo Mars, Veneru i Merkur. Merkur pokazuje mudrost i delove uma. Mars snagu i izdržljivost tela. Venera pokazuje zadovoljstvo. Ako je bilo koja od ove tri planete postavljena na mestu koje ima signifikaciju karijere (X, I ili VII kuća) u svom dostojanstvu, oslobođena spaljenosti, sunčevih zraka, ta planeta će biti signifikator znanja, profesije i karijere.

Ako nijedna od ovih planeta nema ovakvu poziciju, onda treba pogledati da li je neka od njih vladar MC i postavljena u nekom osnovnom dostojanstvu. Jer ako je peregrin ili u padu, neće biti sposobna da iznese ovu signifikaciju. Ako ni na ovaj način ne možemo da donesemo sud, onda posmatramo da li neka od ovih planeta partilno aspektuje Mesec.Ako ga aspektuje više njih, biramo onu koja je najsnažnije postavljena.
Takođe,obratićemo pažnju i da li je aspekt sinister ili dekster, jer je sinister aspekt jači.

Ako nijedna planeta ne aspektuje Mesec partilno, onda posmatramo bilo koji aspekt imajući u vidu onaj najsnažniji. Ako je ta planeta u konjunkciji, kvadratu ili opoziciji sa malefikom, onda otpada kao kandidat.
Ako ništa od svega ovoga ne može da pokaže signifikatora, onda ćemo odabrati jednu od ove 3 planete koja se prva kreće ka Suncu i ona će biti dominantna u profesiji.

http://astroriznica.com/w-lilly-o-zaposlenju-i-profesiji-u-natalnoj-astrologiji/

Znaci, sama pozicija MA u 10. vec je dovoljan pokazatelj da je njegova profesija povezana sa snagom tela, fizickom energijom, sportom...a ono sto je meni takodje upalo u oci, jeste da mu je almuten karte upravo VE, koja mu je istovremeno i vladar 10 p. ali ono sto nije dobro sa tom VE je cinjenica da se ona nalazi pod zracima Sunca, sto znaci njen neslavan kraj, jer je time ona unesrecena, i to od almutena ASC, jer mu je SO almuten 1 kuce. Cinjenica da je MA peregriniran i u aspektu sa izgonjenim, maleficnim SA u 12. mozda bi mogla da oznaci propast karijere i njegovog uspeha, zbog nesrece prouzrokovane brakom, zenom, osudom, zlocinom ( zbog vladavine SA nad 7 p. ).

Ta VE0SO takodje ja mislim da se vezuje i za ovaj deo teksta koji izdvajam sa Astrodatabank:

Ovo mi je upalo u oci:

Citat
Charming, arrogant, handsome and self-assured, Simpson met Nicole Brown in 1977 when she was 18, and they married in 1985....

On 10/25/1993, a 911 police call reported Simpson at Nicole's house threatening that "he was going to beat the s**t out of her." On 6/12/1994, Nicole and a friend, Ron Goldman, were found at Nicole's home, savagely slashed and stabbed to death. Simpson was accused of the murder and arrested; the ensuing trial began on 9/17/1996. The public was riveted by the trial, as the case was shown on TV for the following year and became, to many, a joke and parody, a gross use of tax-payers funds. America was glued to their seats, even up to the shocking conclusion of the trial on 2/04/1997 which resulted in his acquittal at 07:13 PM PST, Santa Monica, CA.


On je Lav, a znamo da je to znak koji voli da se eksponira, pokazuje, prikazuje, da voli javnost, paznju. Lav je teatralan, pozer, voli priznanja, vlast, autoritet...almuten 1 kuce je SO u Raku, peregrinirano, bez dostojanstva, a peregrinirana planeta je beskucnik, lutalica koji cesce iskazuje svoje lose osobine nego dobre. SO je u 12. znaku od svog domicila ( jer je Rak iza Lava ) sto znaci da ne vidi svoje sediste, a kada almuten ne vidi ASC, on onda nema dovoljnu snagu niti uticaja da njime vlada, odnosno, ume da odvede coveka u pogresnim smerovima, jer je to kao brod nad kojim covek nema snagu da upravlja. Cesto nam se cini da nas zivot jednostavno nije u nasim rukama i da ne umemo da upravljamo njim.

SO je u vodenom Raku koje s jedne strane tezi porodicnoj stabilnosti, ali Rak je kardinalan znak, nestabilan, srcan, emotivan pa se SO ovde ne oseca najbolje. Ono sto zeli ne moze i ne ume uvek i da ostvari, pa pokazuje cesto svoje losije osobine. U egzaktnom je trigonu sa JU, koliko sam gledala u jednoj emisiji o njemu, bio je bogat, imucan, imao lepu kucu, skupljao je umetnicke predmete velike vrednosti. Bio je veoma popularan, i to ne samo kao sportista, vec kasnije i kao voditelj. Kazu da je umeo prosto da omadjija ljude i da je bio veoma sarmantan. Ali, takodje se vremenom pokazao kao veoma neurotican, nervozan, izuzetno nasilan i brutalan, sklon incidentima i ekscesima, tucama, napadao je ljude iz cista mira, opijen svojom slavom i ubedjen da je nedodirljiv...covek koji je nekada smatran Americkim herojem, kome je aplaudiralo hiljade ljudi, heroj nacije SO u Raku koji je bio sportski kralj, ( tu mi pade na pamet i Novak Djokovic, setih se da on ima MA u Raku u 11 p. kao vladara 4 p. i 60 VE na MC, takodje je ASC Lav, i zaista jeste teniski kralj, ali ne samo vrhunski sportista, slavan, poznat, sarmantan, dopadljiv, omiljen, jer ima VE0MC u Biku, vec je i showman, i pravi heroj nacije. Medjutim, ovde se moze videti razlika, SO u Blizancima takodje nije snazno, niti ima neko dostojanstvo, ali ovo SO vidi svoj domicil u Lavu preko sekstila, pa on veoma vesto i uspesno vodi svoj zivot, zna kuda ide i kako, izbegava skandale, disciplinovan je i ustrajan, zna koji su mu prioriteti i kako da upravlja svojim zivotom, ali jeste veciti decak, nasmejan, sarmantan, komunikativan, zabavan. Uz to, njemu je MO na samom kraju Riba 28*, ali je u jako bliskom aspktu sekstila sa SO na 0,45* Blizanaca, u ovoj situaciji, planete se vide i dodiruju veoma blisko preko orbisa koji imaju, SO je tek zasto u Blizance pa mu je veci deo tela jos uvek u Blizancima, a a MO je na samom kraju Riba, pa mu veci deo tela vec pri kraju znaka, i egzaltirani je vladar 10 p. pa mu daje izuzetnu snagu, ovo je aspekt veoma pozeljan u zivotu, jer daje harmoniju i sklad coveku i jaku unutrasnju stabilnost, iako je i njemu MO u Ribama u 8 p. ali mislim da mu je SO pruzilo ruku spasa, jer je almuten ASC i jer je u pitanju aplikacija MO60SO! Kod OJ je situacija slicna, ali opet razlicita, jer njemu MO izlazi iz trigona sa SO i sa retrogradnim ME, MO je u separaciji je sa SO, pa tako ona ruka spasa, i bajka koju je to SO pruzilo MO, vremenom pocinje da jenjava i da se gasi iako je SO u seditu MO, u Raku, i ono sto mu je pruzalo je bilo stvarno nesto posebno. Medjutim, mislim da je ovde separacija donela da to vremenom pocinje da se gasi, a da sam OJ nije mogao ni umeo na duze da zadrzi svoju unutrasnju snagu i stabilnost u zivotu, narpcito jer MO nakon ovih separcija nema aplikacionih aspekata osim kvadrata koji cina ka VE, mada iz razlicitih znakova. ) te je tako mozda zbog spaljenosti VE, O.J. postao na kraju totalno destruktivan i samodestruktivan.

Kada SO spaljuje neku planetu ono je onda nacisto oboji, planeta postaje nevidljiva i poprima osobine SO. Njemu su i ME i VE pod zracima SO, obojeni egoizmom, sujetom, ali i nestabilnoscu i nesigurnoscu, kompleksima SO u Raku. Velika dominacija vode ukazuje na njegov flegmatican karakter, nestabilan, nesiguran, izuzetno emotivan. U vodi su SO, MO, VE, ME pa i JU... 

Evo emisije koja me je u stvari i zainteresovala za ovu pricu o njemu:

http://www.youtube.com/watch?v=PLWkOLNOnVs

Almuten karte:Almuten karte ubedljivo je VE u Raku u 11 p. pa je on zaista bio voljen, omiljen od americke nacije, sarmantan, veoma dopadljiv, umeo je da se uvuce ljudima pod kozu, sarmer...ta VE 120 JU u Skorpiji verovatno mu je omogucila slavu, bogatsvo, novac, lepu i raskosnu kucu...medjutim, spaljena planeta nikad nije srecna, a VE kao almuten koja se nalazi pod zracima SO kad-tad je morala da iskaze svoje losije osobine. Iako mu je donela i sarm i dopadljivost, cak i lojalnost prijatelja koji su mu zdusno pomagali nakon zlocina, ipak se nije dobro pokazala ka signifikator braka, zena u njegovom zivotu, ali i almutena cele karte. Ova konjunkcija se nalazi u 12 znaku od ASC, u 12. kuci je i SA koji je almuten njegove 7 kuce.

MO u promenljivom znaku i dvojnim Ribama oznacava da ce natus imati vise zena. On ih je imao dve. Nicole je bila njegova druga zena, kada se udala za njega imala je samo 18 godina, bila je obicna konobarica. Mozda je SA u Lavu oznacio razliku u godinama, ali planeta u izgonu ne moze da donese puno dobrog, narocito kada je posmatra MA, jos jedan malefik, i to bez recepcije. Ono sto mi je takodje upalo u oci na prvu, je MO kao signifikator zene u 8 polju, u polu smrti, kraja zivota, polju koje se smatra najtezim od svih u karti.

MA se smatra nocnom planetom, koja pripada nocnoj sekti, vladar je vodenog tripliciteta. Malefik u zenitu morao je kad-tad da donese pad sa polozaja, lom, nesrecu, posto je bez dostojanstva, peregriniran, kao planeta lutalica koja ne ume da drzi kurs, niti zna gde ide i kako, a narocito kada je u aspektu sa najvecim malefikom SA koji je uz to smesten u 12 kuci.
Pozicija malefika u 12. daje paranoje, veoma je teska, daje osecaj nesrece, depresije, nesigurnosti, nestabilnosti, veoma teske i komplikovane ljude, sklone agresiji, brutalnosti...Posto je taj SA almuten 7 kuce, verovatno je on nju poceo da dozivljava kao svog neprijatelja, koji mu preti samim svojim postojanjem, pa se nekada velika strast i ljubav pocela pretvarati u opsesivnu mrznju, izazvanu paranojom i ljubomorom, zaviscu, zeljom da se taj "neprijatelj unisti", izbirse...kako spaljen, retrogradan, vodeni ME u Raku i vodeni MO u nestabilnim Ribama u 8 kuci, mogu da da rezonuju, osim vodjeni emocijama, nestabilnim, depresivnim, mracim, a opet gonjeni egoizmom i povredjenom sujetom ME0SO0VE...

Almuteni po kucama:Kada je almuten 7 p. u izgonu on ne moze da donese puno lepih stvari u zivot coveka. Signifikuje partnera koji je ili nizeg staleza, ili po godinama mladji ili stariji, cesto sa nekom fizickom manom, ponekad bolesnog, invalida, hladnog...u najboljem slucaju, siromasnog, neobrazovanog....njegova zena je bila konobarica, rodjena u Frankfurtu, zavrsila Srednju skolu, radila u nocnom klubu kada su se upoznali. O.J je jos uvek bio u svom prvom braku, ali se ubrzo razveo od prve zene, i par godina kasnije, ozenio Nicole, sa kojom je imao dvoje dece. 1992. Nicole je podnela zahtev za razvod braka, optuzujuci svog supruga za nasilje.

Zanimljivo je, izradila sam i njenu kartu u Morinusu. Ona je Bik/Riba.

Evo njenog natala, a kasnije cemo ga mozda i prokomentarisati.

Nicole Brown Simpson:Almuten karte je VE u Raku koja se nalazi u 4 kuci, i ima 180SA u Jarcu, i nalazi se egzaktno 90MO 0 SMC.
MO0SMC na samom vrhu 8 p. vec je dovoljan pokazatelj dusevnih patnji i depresija, emotivnog nezadovoljstva, a pogotovo sto je ta ista VE, kao almuten 1 kuce, istovremeno, zajedno sa SA i almuten 8 kuce, koja se odnosi na smrt, kraj zivota ( zajedno sa 4 kucom, u kojoj se nalazi ta ista VE). Takodje, MO iz Vage pravi 90 SA u Jarcu, pa ona ima T kvadrat, SA180VE i SA90MO.
Almuten 7 kuce je ME u Biku koji se nalazi pod zracima SO, i pravi 120 SA ( koji je retrogradan ) a zatim taj ME aplicira konjunkciji sa SO, i 60 MA u padu u Raku, kome takodje aplicira i njen almuten VE.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicole_Brown_Simpson
« Poslednja izmena: март 16, 2013, 10:46:29 alea »

Van mreže Mala_Maki

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 223
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #21 poslato: август 30, 2013, 11:44:49 »
Malo bezveze upadam na ovu temu, ali nisam sigurna gdje drugo. Nasla sam onaj sajt gdje se racunaju firdarije i bez ikakvog udubljivanja vidjeh da su mi jasno oznacene godine koje su mi bile prekretnice, kad se mijenjao vladar firdarije (jel se tako kaze). Profekcije i TA ne koristim, odnosno nista mi nije jasno, a vjerovatno me nije dovoljno zainteresovalo da bih krenula da se udubljujem, i ne mogu da zaboravim Ur, Ne, Pl.

Ako pogledam sebe, vladar firdarije od 2010 mi je Mo, koji mi je inace vladar 10 kuce. Te godine je pocela da se pokrece prica oko mog napredovanja na poslu, koje je samo po sebi povlacilo i put u inostranstvo. To se i desilo pocetkom 2011. Krajem 2012, suvladar firdarije mi postaje Ju. On mi je inace neaspektovan u Lavu u 10 kuci. Opet se aktivira prica oko mog posla, opet odlazak u inostranstvo (cergarka...) Takodje mi je Ju i vladar solAC-a 2013/2014. Tranzitni Jupiter u Raku kroz 10 kucu, takodje pravi sekstil na natalni Mo (opet vladar 10 kuce). Od egzaktnih aspekata solarnih planeta imam solarni Mars i solarni Pluton u trigonu na natalni Mjesec (opet vladar 10). Mislim mozda je sve ovo moglo da se vidi i bez firdarije, odnosno ona mi je samo to potvrdila.

I eto kako meni Ju na Mo, a i Ju na Ve uvijek donese pricu vezanu za posao, nikad emocije.

Suvladar se mijenja sledece godine u martu, kad postaje Mars, natalno vladar 7, i bice mi aspektovana 7 kuca, kada tranzitni Uran krene preko stelijuma u Ovnu (i Pluton i Jupiter krenu da kvadriraju). Ocekujem neku emotivnu pricu. A i solar ce biti zanimljiv nego o tom potom.

Znam da sam spominjala i Ur i Plu a da je ovo TA, ali meni se uklapa.

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #22 poslato: септембар 01, 2013, 13:35:44 »
Hajde da probamo bez transsaturna, vazi?
Veruj da ti u analizi firdarija, profekcija i solara oni uopste nisu potrebni. Vec sam aspekt MA120MO ti je dovoljan i bez PL. Sama aktivacija 7 kuce preko vladarstva firdarijom je naznaka, a verovatno se aktivira i preko profekcije, i bice na neki nacin sigurno aktivirana i preko solara, obicno se sve to poklopi i pokaze.  :)

Ovo je tvoj natal, izostavicu podatke posto vidim da ih ne ostavljas:Kao sto vidimo, ti si ASC Vaga, sto znaci da prirodno tezis skladu, ravnotezi, odnosima sa drugima. Vage su uglavnom fine, trude se da budu uravnotezene i partnerski odnosi su im jako vazni. Vole da budu u skladu  sa drugima i u harmoniji sa ljudima i svetom oko sebe. Vole lepe stvari, finu garderobu, imaju taj neki stil i smisao za lepo, estete su...problem je sto ti je vladar u izgonu u Ovnu, gde se VE ne oseca lepo, jer je okruzenje u Ovnu cini pomalo grubom, svadjalackom, ratobornom, uglavnom sve VE u Ovnu koje znam su sklone svadjama, ili ih jednostavno situacija koju svesno ili nesvesno izazivaju cini ratobornim, imaju poteskoce da odrze harmoniju, veze pucaju i uglavnom su veoma burne, zene su nekako ratnice, borbene...

Tvoj vladar VE pozicijom u 7 kuci naglasava tvoju okrenutost drugima, partnerstvu, javnosti, ali cesto ovakva poziciija nosi poteskoce, neku vrstu izgubljenosti, u smislu da osobi nedostaje dodir sa samom sobom, vise se usmerava na druge nego na sebe, ili se cak identifikuje vise sa drugima.

VE ima konjunkciju sa MA0ME.  :D
Vrlo mi je zanimljiv ovaj ME, jer je vladar 9 p. a kako VE aplicira ME0MA, ovo mi ukazuje na ceste i iznenadne odlaske u inostranstvo. Ovan je kardinalni znak, ova konjunkcija je nagla, iznenadna, pogotovo zbog ovog MA. Takodje govori i o visokom obrazovanju, jer je 9 p. povezano i sa tim. Takodje je zanimljiv ovaj egzaktan ME0MA. MA ti je vladar. 7 i 2. Mozda pokazuje i ukazuje na bracnog partnera koji je iz inostranstva, ili nesto slicno? Pokazuje i tvoju ostroumnost, brz i britak jezik, pa cak i sklonost raspravama, ali i promenljivost, nestalnost, ceste promene prebivalista, ( kao sto kazes "cergarenje")

VE0MA0ME u Ovnu, koji je kardinalan znak, na uglu govori sigurno o veoma drasticnim promenama kojima si sklona, ali ja ne mogu da se otmem utisku da ovaj MA sa ME u kombinaciji i VE u izgonu nije doneo neke veoma drasticne izlive emocije, cak i krajnosti u smislu svadje i sl... ::)

MO je vladar 10 p. a ako pogledamo, vidimo da je MO gotovo na samom vrhu 12. ( po Alcabitus sistemu kuca i jaste u 12. ) a ovo polje se takodje vezuje za daljine, ali i one skrivene stvari, posao van ociju javnosti, osamljivanje, potrebu za izolacijom...u Devici jedna veoma studiozna, pedantna, precizna osoba koja voli da cita, vrlo je uredna, analiticna, ali to su i osobe koje su veoma brizne.

Firdarije:Sto se firdarija tice, to si i sama videla, 2010. je zapocela vladavina MO koji ti vlada 10 p. a u svom je triplicitetu u Devici, odvaja se od SA, koji ti inace vlada 4 p. i aplicira SO.
Ove godine, ti si u firdariji MO/JU.

Profekcije za 2010.Profekcioni ASC za 2010. godinu dolazi u drugi znak kojim vlada, a to je Bik ( oba su u vladarstvu VE ). To je natalno 8 p. Moze da ukaze i na mogucnost dobijanja nasledja, a u nekoj negativnoj konotaciji, na dusevne patnje, tugu i sl...( kada je lose aspektovano 8 p. )

Ono sto je markantno za 2010. godinu je pozicija profekcionog ali i solarnog MO, vladara 10 p. koji profekcijom dolazi u Ovna na natalnu VE koja je vladar ASC. Vladar profekcionog 10 p. je SA, ( jer je profekcija dosla u Vodoliju, a time se i ostvarila natalna pozicija SA0MO u Devici 120SO), dok isti taj SA vlada i 4 p. natala, dom, kuca, i 9. i 10 p. profekicije.
O nekom putovanju u vezi posla moze da ukaze i profekcino 3 p. koje je u Raku, odnosno natalno 10 p.
O napretku, prosperitetu takodje puno govori i cinjenica sto je profekcioni ASC dosao na natalno SO, a SO je prirodni vladar prosperiteta, uspeha, napretka, kod tebe je ono vladar vremena jer je karta i rodjenje dnevno, a pozicijom u 8 p. meni najvise govori o mogucnosti nekog nasledstva sa muske strane?

Dolaskom profekcije na natalno SO, ostvarila se i tvoja natalna aplikacija SA0MO120SO, i opet mogucnost neke promene vezane za dom i porodicu i posao ( SA vlada 4 natala, MO vladar 10 natala i SO koje profekcijom vlada 4 p. u Lavu). Takodje, SA vlada 9. i 10 p. profekcije - odlazak u inostranstvo zbog posla.

Kada malo bolje pogledamo, vidimo da se ova tvoja natalna pozicija SA0MO120SO aktivirala na sve moguce nacine.

Solar za 2010./2011.Potpuno jasno i martkantno, pogledaj polozaj solarnog MO u Vodoliji koji pada egzaktno na vrh 10 p. profekcije
Solarni vladar je MA u Lavu koji pada u natalno 10 p. Inace, sol ASC pada u 7 natala, ose su okrenute, tako da natalna konjunkcija VE0MA0ME pada na solarni ASC.
Solarna VE je u Blizancima, a VE je vladar profekcije, Blizanci su tvoje 9 p.
Opet...mogucnost putovanja u inostranstvo, ili se na neki nacin aktiviralo 9 p.
Solarni ME je u Biku, u znaku gde pada ASC profekcije, a ME vlada 9 p. inostranstva.

Uz natalni MO120SO, mislim da ces ici uzlaznom putanjom, i da je to kod tebe jasno, jer je to vise nego odlicna pozicija, obzirom da je MO vladar 10 p. a SO prirodno donosi pocasti i priznanja.
Druga stvar, JU je tebi u 10. u svom je triplicitetu, u svojoj sekti, a sto je jos vaznije on preko egzaltacije vlada i 10 p. ( jer je JU egzaltiran u Raku, pa ima isto tako veoma vaznu ulogu za tvoje 10 p. )
Imas dva benefika na uglovima, VE i JU, sto ti puno pomaze, uz poziciju POF ( Fortune ) u 4 p, i MO120SO sto je jedan od najpozeljnijih natalnih aspekata. SO ti je neosteceno, osim pozicijom u 8 kuci koja ga malo slabi.

Kada je MO firdarijom preuzeo vladavinu, tebi se pocela ostvarivati ova natalna pozicija koja je vise nego dobra, jer aplikacija svetala je sigurno jedna od najpozeljnijih pozicija u karti i ume mnogo toga loseg da popravi ( kao sto je recimo polozaj natalne VE u izgonu ).  :D

« Poslednja izmena: септембар 01, 2013, 15:07:12 alea »

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #23 poslato: септембар 01, 2013, 15:13:52 »
Hajde sada da vidimo tu godinu, 2014./2015.

Profekcije:Profekcijom ASC dolazi na natalnu poziciju SA0MO, dok vrh 7. pada u Ribe, a profekcioni vladar 7. je JU.
Aktivira se ponovo ova prica oko SA, MO, JU i SO, a to su planete koje su nekako veoma vezane za tvoj posao i karijeru.
Profekcioni SA0MO padaju u Lava, oko tvog natalnog JU, a ove godine su u Raku, i u tvom 10 natalnom polju, sto znaci da su ovo godine kada je tvoja karijera, posao, ono oko cega se tvoj zivot najvise vrti.
Sama kazes da je ove godine JU suvladar profekcije, a pogledaj, natalno je on u 10. dok je u solaru u izgonu u Blizancima, sto znaci da se ove godine mozda nije bas najbolje pokaza, kao i svima, vise je obecavao nego sto je dao...ali kao i svaka planeta kada je u padu ili izgonu, s tim sto on kao benefik donosi najmanje stete.
2014. JU dolazi u profekciji u Raka na vrh 10 p. sto znaci verovatno veoma veliki pomak, casti, napredak u karijeri. SO profekcije dolazi u Ovna, na natalnu VE u 7 p. izlazi u javnost, na vladara natalnog ASC, sto potvrdjuje veliki uspeh i cast, ali moze da sugerise i dolazak nekog muskarca u tvoj zivot, uticajnog, snaznog, autoritativnog. ME je vladar 10 p. pofekcije a on je natalno u konjunkciji sa VE i MA u 7. opet isto...

Solar:SO je tebi almuten 7 p. pored MA koji njime vlada, i ima dosta uticaja i na 7 p.
Kako u ovoj godini SO dolazi  Ovna profekcijom, a ASC Vaga pada u 2 p. profekcije, mozda to moze da ukaze na mogucnost dobijanja nekog nasledja preko oceve strane? Ima li sanse za to?
Aktivira se osa 2/8 polja u natalu preko solara i profekcije.
Profekcioni vladar godine postaje ME, a on u solaru pada u Bika i 8 natalno polje. Natalno je u Ovnu u 7 p u konjunkciji sa MA i VE i vlada 9 p.

Postoji mogucnost da se razvije neka ljubavna prica, jer ti profekciono 5 p. dolazi u Jarca, a SA postaje vladar profkecionog 5 p. Takodje, natalna VE0MA0ME padaju u Ribe i tvoje 5 natalno polje.
Natalno, SA ti je povezan sa MO i SO koje je almuten 7 p preko egzaltacije u Ovnu.
Godisnja profekcija upravo pada na natalnu konjunkciju MO0SA u Devici i pokrece je. SA u solaru je u Skorpiji u 8 p, MO u Lavu u 5 p.
VE i MA su zamenili sedista, solarna VE ja na ASC, a vlada 7 p. solara, dok je MA u 7. i vlada ASC solara.
Ovo bi mogla biti jedna veoma duga i jaka prica ali ni malo leprsava i lagodna, jer nije sacinjena od eksplozivne VE0MA0ME konjunkcije, vec od SA0MO120SO aplikacije.
SA ti vlada 5 p. ali je preko egzaltacije i triplicitetni vladar tvog ASC ( jer je egzaltiran u Vagi ) dok je SO almuten 7 p.

Ovaj aspekt se, kao sto smo videli, aktivira tako sto profekcioni ASC dolazi na natalnu konjunkciju MO0SA, dok ti taj SA vlada 5 p. profekcije a natalni je vladar 5.. U solaru SA je u opoziciji sa SO i kvadratu sa MO u 5.
Bojim se samo da to nece biti ni malo laka i leprsava ljubavna prica, jer SA nikada ne donosi takve ljubavi...pogotovo kada je u aspektu sa MO ili kada je sam direktno upetljan u ljubav, kao sto je kod tebe, jer vlada 5 p. i jos kada profekcija krece iz 12 natalnog polja. Ali, zbog trigona MO sa SO moze kasnije da se stabilizuje. Moze da znaci neku vrstu odvojenosti, jer SA cesto to donosi, rastezanje, udaljenost, nemogucnost zblizavanja, ili vidjanja, razliku u veri, godinama itd...zbog natalne pozicije SO u 8. njegove aktivacije putem profekcije na natalnoj VE u Ovnu, zatim solarne opozicije sa SA i kvadratom sa MO, plasim se da bi ovo vrlo lako mogla biti neka vrsta "zabranjene veze"...mozda lupam, ali SO cesto ume u ovakvoj poziciji da donese ozenjenog muskarca, nedostupnog, jer je SO u Biku peregrinirano, a tebi je SA vladar 5. u 12. i to 120 SO u 8. Takodje, isto to potvrdjeno je i moze da ti donese tranzit SA180SO i JU60SO sa druge strane.
Druga varijanta bi bila da se ipak odnosi na nekog zrelog, uspesnog, ambicioznog, i stabilnog muskarca ( sto bi bilo najidealnije, zar ne? ) i da se ovaj SA ogleda kroz neku vstu fizicke odvojenosti.   :D

Mozda gresim, ali takav mi utisak odaje.... ???
« Poslednja izmena: септембар 01, 2013, 16:09:50 alea »

Van mreže Mala_Maki

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 223
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #24 poslato: септембар 01, 2013, 17:30:33 »
Misim hvala!!!  Stvarno imas zivaca. Kucam sa tel pa mi je malo tesko.  Cim pridjem compu. Za sad samo oko cergarenja: meni je ovi 8 grad u zadnjih 16 godina. I konacno sam se pomirila da tako treba, odnosni da mi je kuca putujuca. 2010 se zavrsila najbitnija dosadasnja veza u mom zivotu, koja je pocela u solaru 2004/2005. Inace mi je 2010 bila mucna pogotovo druga polovina. Raskid vrlo buran, bolest u porodici (ujak)  koja je finansijski pala na menr (sve je srecom ok zavrsilo), izgaranje na poslu, i jedino sto me drzalo je bilo saznanje da pocetkom 2011 odlazim. 2005 mi je bila slicna, odnosno jos i gora jer sam bila mladja i neiskusnija i pucalo i je sa svih strana. Pisem jos i feedback samo comp da nadjem

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #25 poslato: септембар 01, 2013, 18:02:08 »
Misim hvala!!!  Stvarno imas zivaca. Kucam sa tel pa mi je malo tesko.  Cim pridjem compu. Za sad samo oko cergarenja: meni je ovi 8 grad u zadnjih 16 godina. I konacno sam se pomirila da tako treba, odnosni da mi je kuca putujuca. 2010 se zavrsila najbitnija dosadasnja veza u mom zivotu, koja je pocela u solaru 2004/2005. Inace mi je 2010 bila mucna pogotovo druga polovina. Raskid vrlo buran, bolest u porodici (ujak)  koja je finansijski pala na menr (sve je srecom ok zavrsilo), izgaranje na poslu, i jedino sto me drzalo je bilo saznanje da pocetkom 2011 odlazim. 2005 mi je bila slicna, odnosno jos i gora jer sam bila mladja i neiskusnija i pucalo i je sa svih strana. Pisem jos i feedback samo comp da nadjem

Pa ja mislim da je to tebi sve zbog te konjunkcije SA0MO, a to  ume da bude bas mucan aspekt. Iako ti po Placidusu konjunkcija pada u 11. ipak kada pogledas, to je 12. znak od tvog ASC, i fakticki je iza njega. Vec po Alcabitusu pada u 12.
SA ti vlada 4 p. a u promenljivom je znaku Device u aspektu sa MO, i samim tim, cim je u 12. donosi promenljivost i nestabilnost. Druga stvar, vladar 1. je kao sto smo rekli VE u aplikaciji ka vladaru 9 p. koji je u egzaktnoj konjunkciji sa MA u Ovnu, sto je takodje veoma nestabilna kombinacija, i donosi ceste i vrlo nagle promene.

Sto se ljubavi tice, nije ta kombinacija cesto ni laka za veze, SA je lepak koji cvrsto vezuje, a MO je nestabilan, tako da ume da donese dugotrajne veze koje tesko i pucaju, odrzavaju se cak i kada vise nisu srecne i lepe, jednostavno iz nekog straha od promene, svesnog ili nesvesnog, navike, zelje da nesto traje zauvek, vecno, kao i sve sa SA...ili se pak partneri za tebe tako zalepe, ali uglavnom donosi i jako teske raskide. Umeju i da se razvlace kao zvake, a da prosto ne umeju da prekinu. Dodjes do tacke kada mislis, sad cu prekinuti, ne mogu vise, a onda te uhvati neopisiv strah da ces doneti pogresnu odluku i da ces se posle kajati, pa se onda opet predomislis i vratis u vezu, u tu prividnu stabilnost, da bi posle vrlo kartkog vremena dosla opet u istu situaciju...prosto ne moze da rascisti sama sa sobom, da bude odlucna i cvrsta, vec se stalno predomislja, premislja, plasi se da ce pogresiti i kajati se posle, pa ostaje u tom vec poznatom okruzenju.

Citat
2010 se zavrsila najbitnija dosadasnja veza u mom zivotu, koja je pocela u solaru 2004/2005. Inace mi je 2010 bila mucna pogotovo druga polovina. Raskid vrlo buran,

Profekciona konjunkcija SA0MO je dosla u Ovna, na natalnu VE0ME0MA. To je sigurno donelo dosta patnje, kako je MO doneo prosperitet sa VE verovatno je SA u kombinaciji doneo jedan tezak i mucan period u partnerstvu, jer je konjunkcija pala u natalno 7 p.
Druga, odnosno prva i bitnija stvar je profekcija koja pada u 8 p. natala.
8 p. je maleficno polje i cesto ume da donese dusevne patnje i jedan tezak period zivota. Kod tebe je natalni vladar 8. isti kao i vladar ASC, VE u 7. pa se taj period odrazio i kao prekid, buran i nagli, jedne duge veze, jer VE ima konjunkciju sa vladarom 7. MA u Ovnu, a u sve to je upetljan i ME, pa se odrazio i kroz odlazak u inostranstvo.

Citat
2010 bila mucna pogotovo druga polovina. Raskid vrlo buran,

Posto je tebi ASC natalno, u prvoj polovini znaka, na 10*, tebi je profekcioni vladar godine uvek jedna planeta do jedne trecine solarne godine, a sledeca u drugom delu godine.
Tako ti je svake godine promena profekcionog vladara otprilike u septembru pa je vladar profekcione godine bila VE a onda je profekcija usla u Blizance, i vladar je postao ME.
ME ti je u solaru bio u Biku, u 8 p. natala, a kao sto sam ti napisala, ovo polje donosi prilicno tezak emotivni period.
Uz to najteze je bilo sto je natalni ME u konjukciji sa MA i VE a na njih je legao profekcioni SA koji je uz to, u Ovnu u padu, a kad SA dodje u 7 p. on obicno donese prekide, distancu, i jedan tezak period u partnerstvu.

Citat
2010 se zavrsila najbitnija dosadasnja veza u mom zivotu, koja je pocela u solaru 2004/2005.

Kada je tacno pocela ova veza?

Evo ih profekcije za 2004./2005.Zar nije sada jasno kao dan da je kljucni aspekt tvog natala SA0MO120SO?

Pogledaj gde ti pada ova konjunkcija u svojoj natalnoj karti?
Te godine, ova konjunkcija dolazi egzaktno na tvoj natalni ASC u Vagi!
Profekcioni vladar godine je MA, a natalno to je vladar tvoje 7 kuce, u 7. i u aplikacionoj konjunkciji sa VE koja je vladar tvog 1 p. Ovo je bila godina kada si zapocela jednu jako dugu vezu, zbog ovog aspekta koji je kljucni u tvojoj karti za ljubav.
Profekcioni vladar 5. kuce je JU, koji dolazi na SA0MO u Devici.
Profekcioni vladar 7. je VE, a cela ova konjunicija iz tvog 7 p. profekcijom dolazi u Bika, na tvoje natalno SO i aktivira natalni aspekt SO120SA0MO.  :D

Solar za 2004./2005.Pogledaj sada solar.
Natalni i solarni ASC i DSC se ponavljaju, u profekciji su takodje vladari uglova.
Profekcioni vladar godine je MA, a MA stoji u aplikacionoj konjunkciji sa VE u Blizancima u solaru, koja je vladar solarnog ASC.
I solarno i profekciono i natalno, vladari su VE i MA, i u svim ovim kartama oni su u aspektu i aktivirani su veoma ocigledno, i uz to, oni aktiviraju natalnu SA0MO120SO, a profekcioni SA0MO dolaze u Vagu i padaju na ASC natala i cine 120 profekcioni VE0ME0MA koji dolaze na natalno SO u Biku. Profekciono 5 p. je u Ribama, a vladar JU dolazi u Devicu na natalni SA0MO ( ne zaboravimo da je SA tebi natalni vladar 5 p. )

JU je i prokekcioni i solarni vladar 5 p. I profekcioni i solarni JU je u Devici, tranzitira preko natalne SA0MO120SO.  :)

Citat
2005 mi je bila slicna, odnosno jos i gora

Da li 2005. od rodjedana, pa mislis na solarnu 2005./2006?
Jer u toj profekciji, ASC ti je krenuo iz Strelca, JU je bio vladar, imala si tranzit JU preko ASC u Vagi, i sve bi bilo super, da ti solarni vladar nije bio SA, jer je ASC pao u Jarca.
U solaru, SA je bio u Raku ( u izgonu ) na 22* a JU retro na 10* Vage, egzaktno na tvom ASC...ali, SA90JU je jedna veoma mucna kombinacija ( pricam iz iskustva jer upravo prolazim kroz taj period, SA u Skorpiji 90 JU u Vodoliji ) a oni koji je imaju ili su je prezivljavali opisuju je kao da su razapeti na krst. Otprilike, nista ti ne ide od ruke, SA donosi patnju, jedan opsti kolaps, rusenje na svim poljima, nista ti ne polazi od ruke, svaki projekat koji zapocnes zavrsi se vec an pocetku, donosi period frustracije, pa covek zapada u apatiju, depresiju, usled stalnih neuspeha, ambicije su velike ( JU0ASC ) a SA ih sve rusi u korenu, pa stvara manjak samopouzdanja, rusenje samopostovanja, osecaj bezvrednosti, beznadanja, rusi sve na cemu zivot pociva, otkriva tajne za koje se nije znalo, spadaju maske ljudi za koje nisi na znala da ti misle lose, ili si sumnjala ali nisi htela da priznas, tajni neprijatelji se otkrivaju i podrivaju ti polozaj i cast, bukvalno, kao da se sve oko tebe rusi....Uticaj SA je bio jak a negativan, jer je na samom MC natala, tacnije kvadrat preko uglova...Naravno, ne mora svako da prezivljava ovaj aspekt na ovaj nacin, to verovatno najvise zavisi od natalnog SA, pa onima kojima je SA dobro polozen, ovaj aspekt ne donese nista tako dramaticno. Konkretno, imam primer svog nadredjenog, koji je na aspekt SA u Skorpiji koji je aktivirao natalnu SA u Vodoliji 180 SA0MO u Lavu, promenila posao i dosla na mnogo vecu platu, beneficije i sve ostalo....ali svakako, SA stvara jedan pritisak koji dovodi do toga da covek jednostavno mora da menja to na cega ga on prisiljava. Cesto SA90JU donosi upravo promenu posla.

Uz to, profekcioni SA0MO ti je te godine dosao u Skorpiju, i to 180SO natala u Biku, i aktivirao osu 2. i 8. kuce.
Profekciono SO je doslo u Raka, a SA je tranzitirao preko njega. Fakticki, SA je tranzitirao 8 p. profekcije.  >:(

Cesto su tranziti preko profekcionih planeta veoma vazni i markantni.

U sustini, i ne mora svaka profekcija da donese nesto dobro ili lose. Zavisi puno toga od solara, i kako su profekcioni vladari postavljeni u solaru a pre svega u natalu. Eto, konkretno, ta godina je mozda mogla biti bas super, jer je ASC dosao u Strelca, JU je vladar, tranzitirao je tvojim 1 p. preko ASC u Vagi, da nije bilo tog SA, cija je vaznost naglasena time sto je u solaru ASC bas dosao u Jarca, i time aktivirao SA, koji je bio solarni vladar, tranzitirao Rakom i tvojim 10 p. preko profekcionog SO, i najjacim uglom karte, i pravio 90 na tvoj natalni  ASC i profekcionog i solarnog JU u Vagi, dok je sa druge strane, solarni MO pao na natalnu konjunkciju VE0MA0ME u Ovnu i 7 p. natala, i isto tako, pravio aplikacionih 90 SA u Raku. To je samo dokaz koliko taj SA ume da bude bolan.  >:(

Kada bismo znali tacan datum ulaska u tu vezu, mogli bismo da uradimo i lunar .  :)
« Poslednja izmena: септембар 01, 2013, 19:58:22 alea »

Van mreže Mala_Maki

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 223
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #26 poslato: септембар 03, 2013, 14:12:50 »
Sad sam tek vidjela ovaj zadnji post vezan za vezu.

Feedback: 2004/2005 solar veza (01.04.2005)

2005/2006 solar je taj mucni dio gdje me je Sa na MC raznio, ali potpuno, upravo ono sto si ti pisala. Ju na AC mi je dao ogromnu ambiciju, ali me onda Sa na MC srusio do dna. Mnogo mi je drago sto sam to prosla tada, samopouzdanje mi je bilo potpuno sruseno, maltene sam krenula od pocetka... Ali So u 8 i Pl na AC (sori, ne mogu bez njih) mi daju mogucnost regeneracije i ja se non stop poslije takvih situacija dizem (ovo mi je bila druga u zivotu).

Mogucnost nasljedstva sa muske strane, cini mi se da je vrlo moguce

Poslovno mi je krenulo skroz sa tranzitnim Ju preko MC-a i vidim da sve ide ka tome da bude super... Ali to iskustvo iz 2005 mi je stalno tu kao oprez da se ne zaletim. Bice jako puno posla i opet je kao ispocetka (samo sa mnogo drugacijih osnova).

Eksplozivne i dramaticne scene? Pa bilo ih je, nije da nije  ;D ali se trudim s godinama da razumijem sebe, zato mi je astrologija super.

Potencijalno teska veza sledece godine. Okruzena sam ljudima druge vjere (u takvoj zemlji zivim), skoro mi se udvarao i jedan gospodin koji je preko 20 godina stariji od mene, ali meni je sve to tranzitni Uran na vrhu 7 kuce. S obzirom da ostajem ovdje samo do pocetka sledece godine, ako i sretnem nekoga vrlo je vjerovatno da ce biti neka fizicka udaljenost i razdvojenost.

Imas negdje da mi posaljes na PP odakle si skinula Morinus?

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #27 poslato: септембар 04, 2013, 21:45:49 »
Evo ovde, dole pri dnu imas moju poruku sa linkom do instalacije Morinus programa.  :)

http://www.slutilo.net/index.php?topic=639.0

Van mreže Mala_Maki

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 223
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #28 poslato: јун 26, 2014, 17:50:27 »
alea, ako vidis i ako stignes, imam jedno pitanje.

Na prethodnoj strani su moje profekcije i solar za 2014/2015.

Ako uzmem sistem cijelih kuca, godisnja profekcija mi je krenula sa 10 Djevice, i onda bih rekla da mi je vladar godisnje profekcije Mo, koji se nalazi na 11 Djevice (planeta u znaku, prije vladara znaka?). Profekciono je u Lavu, solarno je u Lavu. Vladar mi je firdarskog perioda. Dakle definitivno je bitan. Da bih vidjela kada ce se aktivirati, treba da gledam kada ce mjesecna profekcija da dodje do Lava. A nece do aprila sledece godine (otprilike + - ).

E ono sto mene buni, je sledece. Opet uzimajuci sistem cijelih kuca, meni je u prve dvije trecine godine vladar Mo, a onda kada godisnja profekcija dodje u Vagu, profekcioni vladar ce da postane Venera. To se desava u januaru sledece godine. Samim tim kada mjesecna profekcija dodje u Lava na profekcioni i solarni Mjesec, nece vise biti toliko bitno, jer on vise nije vladar? Odnosno od januara da pratim profekcionu Veneru u Ribama i solarnu u Ovnu. Ali njih je mjesecna profekcija davno prosla, odnosno to znaci da za 2014/2015, super to zvuci ali nema nista da sve to konkretizuje?

Nadam se nije bilo konfuzno previse :)

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.826
  • Pogledaj profil
Odg: DELINEACIJA NATALNE KARTE PO TA
« Odgovor #29 poslato: јун 27, 2014, 07:16:52 »
Maki, ovako na brzinu, jer jurim na posao, a kada dodjem veceras onda vise.

Vladar godisnje profekcije je prvenstveno planeta koja se nadje u znaku u kome profekcija pocinje. To moze biti prvo natalna, a ako nje nema onda solarna planeta koja padne u taj znak. Uvek je planeta u znaku ispred vladara znaka, ovo vazi i za natale, solare itd...

Ne mora se aktivirati samo onda kada profekcija dodje u taj znak, moze da je aktivira i planeta koja je sa njom u aspektu.

Npr. meni je ove godine profekcioni vladar MA u Ovnu ( profekcija u Ovnu ) u solaru imam MA0ASC solara na MC natala u Devici.
Sav fokus mi je vec vise od godinu dana na poslu i oko karijere, dala sam sve od sebe da se maknem sa pozicije na kojoj sam vec 7 godina, i da napredujem.

U trenutku kada je mesecna profekcija dosla u Vagu, ja sam dobila taj dugo zeljeni posao - promenila banku, i ostvarila napredak u poziciji. ( MA sam po sebi je nosilac promena, narocito kada je u Ovnu, gde je moj natalni, a koji je vladar profekcije, jos u svom znaku kojim vlada ).

Vaga je moje 10 polje natala, natalno tamo nemam ni jednu planetu, ali vladar je VE ( koja meni natalno i vlada 10. uz ME, sa kojim ima 60 u natalu i 90 MA ) a u solaru ja na natalnoj VE u Jarcu i 120 MA0ASC solara i 180 JU u Raku, koji mi je natalni vladar i profekcioni vladar 10.

Ali ono sto je vaznije, ono sto sam prizeljkivala oko posla, desilo se onda kada je MA krenuo direktno u znaku Vage, u trenutku kada je meni tu dosla mesecna profekcija, jer je moj profekcioni vladar planeta koja je natalno retro,a i u tranzitu je pola godine retro. Te stanice, kada planeta krece direktno ili retro su najosetljivije tacke u predikcijama.

Sada slobodno mozes da pratis kada JU udje u Lava. Ovo cemo svi osetiti, jer ce uci u kome ti je profekcioni vladar, jel tako?

Mi gresimo oko tranzita, jer se oni najcesce aktiviraju na skroz drugaciji nacin, recimo preko solarne il profekcione planete.