Autor Tema: PROROCANSTVO O PAPAMA SV. MALAHIJA  (Pročitano 7034 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mina

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 942
    • Pogledaj profil
PROROCANSTVO O PAPAMA SV. MALAHIJA
« poslato: јул 19, 2010, 18:00:23 »
Svetom Malahiji se pripisuje puno mirakla, ali je najviše poznat po daru proročanstva. Među ovima najpoznatije je ono što se odnosi na Pape. Po hipotezi igumana Cucherat-a (1871), Sv. Malahija je napisao proroštvo u Rimu, između 1139. i 1140. godine, kada je posjetio Papu Inocencija II-og  radi izvještavanja o postojećim problemima u svojoj episkopiji. Onda je uručio svoj rukopis Papi kako bi ga utješio u njegovim nevoljama. Navodno je Papa čuvao rukopis u rimskim arhivama, gdje je ostao zaboravljen sve do njegova otkrića 1959. O svakom Papi iskazano je odgovarajuće objašnjenje.
Među poslednjima se navode:

# 106: „Pastor angelicus» (Anđeoski pastir). Pio XII-ti (1939-1958). Poznat kao veliki intelektualac i branilac mira.

# 107: „Pastor et nauta» (Pastir i moreplovac). Ivan XXIII-ći (1958-1963) bio je kardinal Venecije, grad moreplovaca. Rukovodio je Crkvom na II-om Vatikanskom Saboru.

# 108: «Flos florum» (Cvijet cvjetova). Pavao VI-ti (1963-1978). Njegov grb sadrži cvijet krina (cvijet nad cvijećem).

# 109: «De meditate Lunae» (Polovine Meseca). Ivan Pavao I-vi (1978-1978). Njegovo ime je bilo „Albino Luciani» (bijela svjetlost). Rođen je u episkopiji Belluno (na latinskom: lijepi mjesec). Bio je biran 26. kolovoza 1978., u noći između 25. i 26. se mjesec nalazio u „drugoj četvrtini (polovina mjeseca)". Umro je nakon mjesečeve pomrčine. Takođe, njegovo rođenje, dan kada se zaređen i dan kad je bio postavljen za biskupa su bili su u vrijeme polumjeseca.

Sv. Malahije

# 110: «De labore solis» (Sunčeva radnja). Ivan Pavao II-i (1978-2005). Bio je sposoban  izvanredno mnogo raditi. U godinama njegovog rođenja i smrti bila su pomrčine Sunca. Rođen je u Poljskoj, jedini Papa iz jedne Istočno (gdje izlazi Sunce) europske zemlje.

# 111: «Gloria Olivae» (Maslinova slava). Benedikt XVI-ti (2005). Rodio se u jednoj Slavnoj Suboti, posljednjoj suboti prije Svete Nedjelje (za vrijeme Velikog Posta) koji počinje Cvjetnicom (grančicama masline). Sa drugog aspekta, „benediktski red" dobija tradicionalan nadimak „maslinasti".

# 112: «Petrus Romanus» (Petar Rimski). Ovaj će biti posljednji Papa, jer će već u ovom periodu nastupiti kraj, kako takođe govori Sv. Malakija: «U krajnjem progonu Svete Rimske Crkve na prijestolu će sjedeti Petrus Romanus (Petar Rimski) koji će brinuti o stadu usred velikih komešanja. Poslije toga, grad sedam brežuljaka biti će uništen i zastrašujući sudija sudiće svom narodu.»

("In persecutione extrema S. R. Ecclesiae sedebit Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus, quibus transactis civitas septicollis direutur et judex tremendus judicabit populum suum")

http://diurnarius.info/index.php/sr/story/16-reportaze-price/276-uzbunjujue-prorotvo


E evo sta cika Dupor kaze :
"...a da ne citiramo cuveno Malahijevo prorocanstvo o papama, objavljeno 1595.g. u 111 recenica. Tamo se 263. nasljednik sv. Petra naziva "De medietate lunae" tj. polumjesecnjak, sto bi se odnosilo na Ivana Pavla I koji je vladao pola mjeseca. A 264. bi bio bas Ivan Pavle II po imenom "De labore Solis" sto bi u tadanjem jeziku Rima znacilo muka Sunca (ne rad, jer rad je bio sramota, za robove(. Berniler Auskunftsbogen 12/1958 prevodi to kao "Pomracenje sunca".

Iza ovog pape dolazi pretposlednji kao simbol mira, "maslinova grancica"...A zadnji papa se zove Petrus Romanus, po redu 266., najgori papa za vrijeme koga ce Rim biti unisten.
Dotle ce se jos netko pozabaviti horoskopima. Sigurnije od nas."

Objasnjenje za "maslinova grancica" - benediktanski red, Benedikt, kao simbol ima bas maslinovu grancicu...http://danas.co.yu/20050425/evropa1.html


Proročanstvo o poslednjem papi
 
 
Rim - Benedikt XVI pretposlednji je papa, kaže jedno proročanstvo koje predviđa da će grad Rim, kada Benediktov naslednik, papa Petar Rimljanin (Petrus Romanus) preuzme presto svetog Petra, biti uništen i papstva više neće biti. Ovo proročanstvo se pripisuje jednom od svetitelja XII veka, irskom episkopu svetom Malahiju. Proročanstvo preteći ukazuje na izvesnu propast čovečanstva: "U poslednjim progonima protiv Svete rimske crkve, vladaće njom Petar Rimljanin, koji će pasti svoje stado praćen mnogim iskušenjima, a nakon toga grad na sedam brežuljaka biće uništen i užasni sudija sudiće ljudima".


Hmmmm... dubiozno....